BeoSound Essence: Vedd kézbe az irányítást a hangrendszered felett

By  | 

A dán Bang & Olufsen (B&O) high-end audio berendezésket gyártó cég szó szerint kezébe vette az irányítást legújabb újításukkal. Mostantól egyetlen, leginkább a Nest termosztátra hasonlító tekerőgombbal működtethetjük a háztartásban lévő hangberendezéseket. A BeoSound Essence névre hallgató eszközt a CES 2014-en mutatták be először a nagyközönségnek.

bang-olufsen-announce-the-one-touch-beosound-essence-designboom-06

A rendszer két komponensből áll. Egyrészt egy nagyobb, a könyvespolc vagy kanapé mögé rejthető, egységből, amely Airplay és DLNA kompatibilis és a “BeoSound Music” alkalmazás segítségével elérést biztosít az okostelefonunkon, táblagépünkön valamint számítógépünkön tárolt zeneszámainkhoz is. Továbbá kapcsolódni tud a Spotify szolgáltatáshoz és több ezer különböző internetes rádiókhoz is. A kapcsolódás az otthoni hálózatra a Wi-fi mellett Ethernet csatlakozóval is történhet, a hangfalakhoz pedig kábeleken továbbítja a zenét a központi egység.

bang-olufsen-announce-the-one-touch-beosound-essence-designboom-03

A rendszer másik része maga a vezérlőegység, ami tulajdonképpen egy nagyméretű minimál designos alu tekerőgomb a négy alapfunkcióval:  lejátszás, némítás, illetve oda-vissza léptetés, a hangerőt pedig természetesen a gomb tekerésével állíthatjuk. A nagy gombot használhatjuk falra rögzítve, vagy az asztalra helyezve, kezünkben tartva egy hátlapra erősítve.

original

A BeoSound Essence két legnagyobb hátránya, hogy csak és kizárólag a B&O által gyártott hangszórókkal képes működni, illetve az 995 dolláros (~230e forint) ára tántoríthat el még sokakat, amibe a hangszórók természetesen nem tartoznak bele, ellenben $200-os darabáron további tekerőgombokat vásárolhatunk, akár a lakás összes helyiségébe.

bang-olufsen-announce-the-one-touch-beosound-essence-designboom-01

A B&O nagy múltra tekinthet vissza az otthonautomatizálás téren, hiszen a cég rendszereivel televíziók, Hi-fi készülékek távvezérlése mellett a világítás, a redőnyök vagy a sötétítő függönyök központi irányítása sem jelent akadályt.

További Bang & Olufsen cuccok: