B&O BeoPlay A9 – Falábú, de nem fahangú

By  | 

A high-end audio rendszerekre specializálódott dán Bang & Olufsen kijött a legújabb vezetéknélküli hangrendszerével, a BeoPlay A9-el, ami annyira modern designt kapott, hogy első ránézésre nem is tűnik hangberendezésnek, inkább valami állványon lévő üres vászonnak vagy tükörnek.

A feltünően lapos ovális egységbe található többek között két ¾”-es magassugárzó, két 3”-es középsugárzó, valamint egy 8”-es mélyhangszóró, és nem spórolták ki a nagyteljesítményű erősítőket sem, a basszushoz egy D osztályú 160 wattost rendeltek, és 4 darab 80 wattos pedig a középnek és magasnak járt.

Az effektív frekvenciatartomány 33 Hz-től egészen 25.000 Hz-ig terjed. Bármilyen iOS és Android eszközre rá tud csatlakozni wifin keresztül, és utána már AirPlay-ben illetve DLNA-n stream-eli is a zenét, de sima USB-n keresztül is működik, a vezetékkel rácsatolt iPodok és és egyéb lejátszók ez esetben még töltődnek is.

A finomhangolt DSP (digital signla processor) algoritmusnak és az adaptív basszus linearizációs technológiának köszönhetően szépen kijönnek a mélytónusú háttérhangok is, a kezelés meg elég jópofa, elég kézzel a hangszórón lévő érzékelő szenzor előtt egy Harry Potteres suhintás a hangerő beállításához, elnémítani meg a tető megérintésével lehet.

További extra még a BeoPlay A9-nél, hogy az elhelyezése szabadon variálható, a mintegy 14 kilós egység igény szerint felfüggeszthető a falra, de még mutatósabb, ha állványra tesszük, vagyis konkrétan három falábra illesztjük az egészet, amikből háromféle (bükk, tölgy, tikfa) is választható.

A fedőanyag alapértelmezett színe fehér, azonban választható más kivitelben is a BeoPlay A9 (ezüst, vörös, zöld, barna és fekete), és a highend márkától cseppet sem meglepő 1.999 eurós (~570.000 Ft) árcímke mellett lehet majd megrendelni november második felétől. A következő videón csekkolható, hogyan is készül lépésről lépésre a luxus hangberendezés a Bang & Olufsen-nél:

1 hozzászólás