BeoSound 5

By  | 

A high-end Hi-Fi gyártó, a Bang & Olufsen hivatalosan is bejelentette a nyár végén még csak koncepcióként felbukkant BeoControl 5 vezérlőjét, mely a cég Hi-Fi rendszerei és a digitálisan tárolt zenéink közötti rést hivatott áthidalni. Az asztalra, állványra vagy falra szerelhető BeoControl5 26 centi képátlójú 1024*768 felbontású kijelzővel érkezik, mely egy hatalmas, de felettébb dizájnos alumínium görgetőkerékkel vezérelhető. Sajnos egyelőre csak B&O saját médiaszerverével, az 500 GB-os BeoMaster5-tel kompatibilis.

A rendszer a B&O intelligens playlist kezelő megoldását használja, mely folyamatosan monitorozza és analizálja a kiválasztott számok ritmusát, ütemét, tonalitását, dinamikáját és dallamát. A begyűjtött adatok alapján automatikusan új számokat ajánl és igyekszik minél jobban feltérképezni a tulajdonos zenei ízlését. Az, hogy ez a funkció mennyire hasznos és mennyire jól működik a gyakorlatban még kérdés, de mindenesetre a cég már két védjegykérelmet is benyújtott.

A BeoSound 5 minden elképzelhető ki- és bemenettel rendelkezik: IR input, S/PDIF output, DVI-I, DVI-D, YPbPr, S-Video, USB 2.0, 100 Mbit ethernet vagy a B&O MasterLink, hogy csak párat említsünk. A zenei formátumok támogatottsága is hasonlóan széleskörű, nem jelent problémát a WMA, MP3, WAV, ASF, ACC, internet rádió streamek, M3U playlistek vagy Mpeg, Avi, WMV videók lejátszása.
A high-end rendszer 2009 márciusában érkezik $5350 (1,1m Ft) körüli áron.