BeoSound 8 – luxus iPad dokkoló

By  | 

Az első generációs iPod megjelenése óta elárasztották a piacot a különböző dokkolók, szinte nincs is olyan gyártó, aki ne állt volna elő saját megoldásával. Vagy mégis? A dán high-end hi-fi gyártó, a Bang & Olufsen mostanáig gondolkozott – nem tudni, hogy politikai vagy más okai vannak-e ezzel a több éves kivárással – de aztán végül mégis engedtek a piaci nyomásnak és bejelentették saját dokkolójukat, a BeoSound 8-at, mely akár iPad fogadására is alkalmas.

A letisztult, jófajta skandináv dizájn David Lewis nevéhez köthető. A szálcsiszolt alu híddal összekötött két hatalmas tányér egy-egy 70W zenei teljesítményű különleges kialakítású aktív hangszórót rejt. Maga a dokkoló középen található, mely kompatibilis közel 20 Apple termékkel, köztük az iPod Classic, iPod Touch 1-4G, a legújabb iPod Nanoval vagy az iPaddel. USB illetve Aux bemeneten keresztül tovább bővül a csatlakoztatható készülékek sora. Sőt, az Apple Airport Express segítségével WiFi-n keresztül zenét is streamelhetünk a lakásban található Mac-ről vagy PC-ről.

A lapos kialakítású BeoSound 8 polcra is állítható, illetve falra is egyszerűen felpattintható. Fekete és fehér színekben érkezik. Ha ez nem lenne elég hat különböző színű ráilleszthető dekor borítás közül választhatunk.

Ha van egy B&O mobilunk vagy egy Beo5 távirányítónk, akkor bármelyikkel egyszerűen vezérelhetjük a dokkolót a kanapéról.

És igen jól sejtjük, ha ott díszeleg a B&O logó, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem ússzuk meg olcsón, ha a konyhafalon lévő BeoSound 8-ba pattintott iPad-en szeretnénk recepteket lapozgatni, miközben a dolgozóban figyelő Mac Pro-ról streamlejük kedvenc zenéinket. Árcetli: $1400 (295 000,- Ft).