BeoSound Moment: zene hangulathoz streamelve, tölgyfa érintőpanellel

By  | 

A dán high-end audio gyártó a Bang & Olufsen korábban sokáig ellenállt annak, hogy rendszeren kívülről külső forrásból, netán a hálózatról vagy a felhőből streameljen zenét, de egy ideje már nagyon nem így, nincs elzárkózás, nyitottak az összes zenei platform felé, sőt az egyik legizgalmasabb és legszebb zene streaming központot alkották meg, ami tudása mellett akár a nappali dísze is lehetne.

BeoSound_Moment32

A BeoSound Moment egy egykapus belépőpontot jelent a zenéinkhez, legyen az egy mp3 a mobilunkon, egy FLAC file az otthoni hálózaton, NAS-on vagy akár a Spotify, Deezer vagy más népszerű, több millió számot kínáló felhő alapú streamingszolgáltató adatbázisában.

BeoSound_Moment6a

A BeoSound Moment, a minimál skandináv design iskolapéldája. A Moment legizgalmasabb felülete a hátlap, mely teljes tölgyfaborítást kapott. A finoman megmunkált fafelületen egy diszkrét kör jelzi az érintőpanelt. Világelsőként ebben a készülékben találkozhatunk először fából készült érzékelőpanellel! A zene indításához nincs más dolgunk, mint megérinteni a kör közepét.

Bang-Olufsen-BeoSound-Moment-spotify

A minimáldizájnos készülék nem csak csinos, de okos is: emlékszik rá, milyen stílusú zenét hallgatunk leggyakrabban és intelligens szoftverének köszönhetően egy pár napos tanulási időszakot követően képes kitalálni zene kívánságunkat és ízlésünknek megfelelő zenét játszik automatikusan a tölgyfa irányítópanel érintésével. Így a Moment segítségével megspórolható a böngészés, ráadásul nem látunk mást, csak egy igényesen megmunkált fafelületet.

BeoSound_Moment-deezer

Az állványról, dokkolóból kézbekapható tablet második oldala egy valódi, klasszikus, színes érintőképernyő. A megjelenő nagy színes kör érintésével elindítjuk a lejátszást. A színkör árnyalatai pedig a zenei kollekciónk hangulatát szimbolizálják. A piros a zúzósabb, pörgősebb számok jelölik, míg a kék, zöld árnyalatok a lassabb vagy akár relaxációs irányba visznek el. A kör közepe felé kedvenc dalaink találhatók, a körív felé haladva pedig eddig ismeretlen zenéket fedezhetünk fel. Az érintőképernyőn persze az előadók, számcímek, stílus alapján történő klasszikus böngészés navigáció is adott, ha valaki nem szeretné, hogy a BO kitalálja mi a hangulatunkhoz leginkább illeszkedő zene.

https://www.youtube.com/watch?v=sWkAbKUjMnE

A BeoSound Moment január 30-tól bizonyos országokban már elérhetővé válik 2195 eurós árcetlivel (kb. 700.000 Ft), amely egy 1 éves Deezer Premium+ előfizetést is magában foglal.