Aperion ARIS: vezetéknélküli hangszóró Windows-fanoknak

By  | 

Az iOS-eszközös dokkolók körében egyre inkább hódít az AirPlay-re kihegyezett funkció, ideje volt már egy nem Apple-platformos megoldásnak is. Az Aperion ARIS leginkább a Windows-fanok számára készült, a Windows 7-es oprendszernél a Play To feature-re épít a vezetéknélküli hangszóró, valamint kompatibilis lesz a Windows 8 Consumer Preview előzetes verzióval is.

Wi-fin és Ethernet-hálózaton is könnyen beüzemelhető az ARIS, és a hat belső speakerjével (amiből 4 a driver és további kettő pedig a passzív sugárzó) igazi hi-fi minőséget ad, a 100 W RMS teljesítményt nézve pedig a hangerőre szintén nem lehet panasz. Három alapértelmezett módban szólaltathatjuk meg, a natural mellett a bass boost és enhanced stereo sémákkal turbózható fel a zenei élmény.

Kívülről is tetszetős az ARIS, lekerekített 4mm vastag alumínium-borítás fedi, alul pedig egy tetszőlegesen állítható, vagy akár kivehető acélkeret tartja egyenesen vagy megdöntve. A PC-n kívül amúgy bármilyen Windows-os eszközről le tudja játszani a zenéket, ami épp a hálózaton van, a mobilunkkal pedig rá is kapcsolódhatunk az ARIS-ra, és a hozzátartozó app telepítése után az okostelefon máris távirányítóként funkcionál, lehet tekerni és számot váltani a kanapéból.

A vezetékes kapcsolat azért nem lett teljesen száműzve, a jó régi 3,5 mm-es jack kábelcsatlakozó is megtalálható a hangszóró hátulján, viszont az ár hallatán lehet, hogy elmegy a kedvünk a megvásárlásától, ugyanis 499 dollárba fáj darabja (~115.000 Ft).