Naim Muso – Bentley hifi a nappaliba

By  | 

A brit high-end audiogyártó, a Naim neve valószínűleg kevesek számára cseng ismerősen, de a márkát elég jól bepozicionálja a tény, hogy a Bentleykben évek óta Naim audiorendszerek kényeztetik a luxusautó-tulajdonosok hallószerveit. A minőségre nem lehet panasz, ha megugrották a Bentley által támasztott elvárásokat és 6 év közös munka után is remek a partneri viszony, illetve biztos sokat tudnak arról, hogy lehet kis térben, kis eszközből megfelelő minőségű és teljesítményű hangot előcsalogatni. A Naim referencia rendszere egyébként nagyságrendileg annyiba kerül, mint egy Bentley, de a legújabb soundbar megoldásuk alig kerül többe, mint egy LED TV, így szélesebb rétegek számára is elérhetővé válik a Naim minőség és a Bentley életérzés.

naim-muso-4a

Legújabb fejlesztésük a fa- és alumínium-borítású Muso vezetéknélküli aktív speaker. A nagy alu hűtőbordákkal inkább erősítőre hajazó doboz 120 x 628 x 256 mm, a több mint 13 kilós szettbe összesen 6 digitális erősítőt pakoltak, a 6 speaker pedig egyenként 75 W-os teljesítményt produkál (két dóm magassugárzó, két középsugárzó és két mélynyomó), szóval a szomszédok nem fognak feltétlenül örülni a 450 W-os összteljesítménynek.

naim-muso-2

Az audió-fileformátumok közül támogatja a WAV, FLAC és AIFF-et is, illetve 24-bit/192 kHZ-es felbontásig minden mástt, vagyis zenehallgatásban simán lepipálja a 16-bit/44.1 kHz-es CD-minőséget.

naim-muso-001

A konnektivitás 802.11/b/g wifivel, illetve Bluetooth-os aptX-támogatással megoldott, sőt még az UPnP-protokollt (universal plug and play) is támogatja, aminek a segítségével az egyes eszközök külön konfiguráció nélkül könnyen csatlakoztathatóak lesznek, de ezen kívül az Apple AirPlay-technológiájával is kompatibilis.

naim-muso-3

A mobileszközökhöz külön Muso-applikációkat fejlesztenek iOS-re és Androidra, ám meghagytak egy Ethernet-portot is a vezetékes hálózatot használó eszközök számára, ezenkívül egy 3.5 mm-es analóg input, egy USB-port, illetve házimozizáshoz egy S/PDIF optikai input is található a csatlakozók között. A 32 bites porcesszorral felszerelt Naim Muso szettjét szeptembertől lehet megrendelni £895-ért (~335.000$), ami a Naim-hez képest még egész olcsó modellnek számít majd.

naim-muso