Bang & Olufsen BeoVision 4-85 3D TV

By  | 

A dán high-end gyártó majdnem pont két évvel ezelőtt jelentette be csúcsmodell TV-jét a Beovision 4 103-ast, mely a maga 262 cm-es képátlójával 2×260 kg-os súlyával, egyedi automatikusan emelkedő/süllyedő látványelemével, képminőségével, audio rendszerével és 30 millió feletti árcetlijével mindenkinek tátva hagyta a száját.

A Bang & Olufsen termékbejelentéseivel sosem kívánt első lenni, ellenben a tökéletességre, kiváló minőségre törekednek. Ezt bizonyítja, hogy több mint 2 éve nem jelentettek be új TV modellt, miközben a többi versenytárs nagyjából félévente frissíti modellválasztékát. Így volt ez a 3D technológia esetében. A B&O ez alkalommal is kivárt és nagyjából utolsóként jelentették be saját 3D tévéjüket a piacon.

Bízva az előd, elegáns szörnyeteg sikerében, a B&O első 3D TV-je a BeoVision 4-es sorozat alapjaira épít. A franciaágy méretű képernyő helyett 215 cm-es képátlóval kell beérnünk, de valljuk be ez sem kicsi, ehhez is kell azért tér és megfelelő méretű nappali, a mínusz fél méter nem sokkal csorbítja a moziélményt.

A B&O BeoVision 4-85 aktív shutter technológiás 3D plazma TV-je nem kevesebbet ígér, mint a tökéletes képet. Természetesen full HD, pengeéles részletek, gazdag, életteli színek, gyors akciójelenetek esetén is folyamatos, akadozásmentes mozgás. De ezeket a hívószavakat bármelyik ma kapható TV-n megtaláljuk felmatricázva. Leírva üres szavak, látni kell, kipróbálni, összehasonlítani, megtapasztalni.

Ha hangzásban is a tökéletességre törekszünk válasszuk a 10 hangfal lekezelésre alkalmas BeoLab 10-es rendszert, mely a képminőséghez méltó akusztikus élményt biztosít, legyen szó párbeszédről, falevelek neszéről vagy suttogásról, de ha kell a szobával együtt a kanapét is megrengeti, ha  a T-Rex átcsörtet a képernyőn.

Természetesen a fő fícsőr is megmaradt, azaz bekapcsoláskor a hatalmas TV megemelkedik az optimális magasságig, a tiszteletet parancsoló készülék átveszi az uralmat a szoba felett, a háromszög alakú BeoLab 10-es előbújik, a képernyő pedig a felhasználó egyedi beállításai szerint megdől, hogy állva vagy földön ülve is az optimális betekintési szögben élvezhessük. Kikapcsoláskor ugyanez visszafelé. Diszkréten visszasüllyed csak pár centire a padló felett áll meg a képernyő elegáns alu alsó kávája.

BeoVision 4-85 3D TV-t tegnap mutatták be moszkvai Ararat Park Hyatt Hotelben. A BeoVision 4-85 + BeoSound 3 + BeoLab 10 + motorikus állványt magában foglaló szett ára 70 000 EUR (19 millió Ft), míg ha nem tartunk attól, hogy rettenet súlyával kiszakítja a falat és a motorikus állvány helyett a falikonzolt választjuk, illetve lemondunk a hangfalak egy részéről, akkor 51 000 juróból (13,5 millió Ft) megúszható a gazdaságos megoldás.
Videó a tovább után!

4 hozzászólás