Beocom 5 – Vonalas designtelefon a B&O-től

By  | 

A vezetékes telefonvonalak száma hamarosan 3 millió alá csökken, miközben 12 millió aktív mobil-előfizetéssel büszkélkedhetünk. Tőlünk nyugatabbra (és északabbra…) valószínűleg még élesebb lehet a különbség. Szóval kinek tervezte vajon a Bang and Olufsen legújabb földi, vezetékes telefonját?

Nem tudjuk, de, ami a deisgnt illeti a BeoCom 5 ugyancsak jól sikerült. Egy felsővezető irodájában biztos jól mutat és még hasznos is lehet, ha gyakran használja a kihangosítás funkciót. A kerek alu bázisállomás egy nagy hangszóróként funkcionál, ami nem is akárhogyan szól. A B&O szerint ilyen tiszta és élethű hangot telefonból még nem hallottunk. Azt könnyen elhisszük, hogy a hangszóró minősége nem hazudtolja meg a dán high-end gyártó hírnevét, viszont a telefonvonalon érkező hang feljavításával kapcsolatban erős kétségeink vannak.

A telefonra egyébként nem egy, hanem akár két vonalat is rácuppanthatunk. Sőt kombinálhatunk is egy fix vonalat az egyik bemeneten egy VOIP vonallal a másikon.
Emellett 400 bejegyzéshez elegendő telefonkönnyvel és grafikus kijelzővel rendelkezik. Árcetli egyelőre nem ismert, de a B&O-t ismerve nem lesz olcsó játék.