10.000 dolláros csokitojás Húsvétra

By  | 

A londoni William Curley csokoládégyártó egyik csokitojása Guinness-rekordot állított fel azzal, hogy egy aukció során több mint 10.000 dollárért vette meg bizonyos Cyrus Vandrevala nevű befektető (~ 2.2 millió Ft). Ugyan a legdrágább csokoládétojás még 2006-ban elkelt mintegy 100.000 dollárért (~22 millió Ft), na de azon ott virított 100 darab egyenként félkarátos gyémánt is, itt viszont szó nincs ilyesmiről.

A Curley-féle tojás 50 kilót nyom, és a cég Twickenham-i részlegében készítette el hét képzett csokikészítő közel három napon keresztül, méghozzá csakis Amadei-féle csokoládéból, ami Venezuela Chuao régiójából származik és sokak szerint a világ legfinomabb fajtája. A Gold Speckled Egg-re (vagyis Aranyszemcsésre) keresztelt tojást még olyan különleges hozzávalókkal turbózták fel, mint például muscovado-karamell, japán fekete ecet, rozmaring, olívaolaj, pirított szezámmag, borókabogyó és cassis likőr, plusz még körülszórták ehető aranylevelekkel is, szóval valóban nem egy egyszerű tejbevonómasszás utánzat.

A híres Fabergé cég rendezte amúgy ezt a Big Egg Hunt nevű aukciót, amin ezúttal több mint 200 darab 75 centis csokitojást bocsátottak áruba főleg művészek, ékszerészek, designerek és más hírességek, itt megközelítőleg 3,17 millió dollárt terveznek összegyűjteni, amit jótékony célra ajánlanak majd fel. Mi beérnénk húsvétra ezekből pár darabbal is.

Mégtöbb húsvéti cucc: