Földalatti garázs 1,1 Mrd-ért (autók nélkül)

By  | 

1,1 milliárdból elég jó háza(ka)t lehet felhúzni, sőt akár a világ legdrágább házimozi szettje is kijön ebből az összegből, főhősünknek azonban egy garázsra sikerült ennyi pénzt elköltenie.

Tom Gonzales miután sikeresen eladta szoftvercégét szép summa szakadt a nyakába, de nem sokáig töprengett azon, hogy mit is kezdjen vele. A nevadai Tahoe partján – ahol mellesleg az egy négyzetkilométerre eső dollármilliomosok száma meglehetősen magas – vásárolt egy korrekt telket, amire rögtön felpattintott 4 egyenként 5-6 szobás házat. A tulajdonos saját házának földszintjén van egy garázs 100 darabos motorgyűjteménnyel,  melyek nagy részét még be sem indították… viszont nem ez a garázs, ami érdekes.

Az udvaron egy nagy piros gombot megnyomva beindul a légvédelmi sziréna és a kert egy 20 x 4 méteres része, fűvel, virágokkal, kövekkel és fenyőfákkal elkezd kiemelkedni a környezetéből. A giga hidraulikus lift egyenesen egy repülőgéphordozóról származik és 130 tonna megemelésére képes. Könnyedén megemeli az éppen tetején parkoló buszt és a liftben parkoló 3 autót. A monstre lift egy 40 beállós földalatti garázsba vezet és ez az egyetlen módja az ott parkoló járművek megközelítésére.

A hidraulika 3000 liter különleges olajat használ (amit persze néha cserélni is kell) és egyetlen liftezés 25 dollárnyi, közel 6000 forintnyi áramot használ el! Ez egy átlagos magyar lakás havi villanyszámlája, ennyiért lehet reggel kiállni vagy este beállni a saját garázsunkba.

Viszont úgy néz ki, hogy az 5 millió dolláros (1,1 Mrd Ft) garázs mellett, a házhoz, garázshoz méltó autókra már nem futotta (vagy csak a forgatás idejére elrejtette őket?). Ha tovább utáni videón körbenézünk mindössze 6 db szériaautó parkol a patikatiszta garázsban és egyik sem kerülhetett többe 25.000 dollárnál.

Sőt a fenti garázsban lévő 100 motor közül alig indított be párat, valamelyiken még ott figyel az árcetli és soha nem volt forgalomba helyezve. A faszinak ugyan van pénze, de élni azt nem tud. Egyedül a 4 éves használtan is 360 ezer dollárba (80 millió Ft) fájó 15 méter hosszú Country Coach Jubilee lakóbuszt (525 lóerő @ 2200 Nm) irigyeljük picit, amivel sátrazás helyett remekül végig lehetne nyomni a nyári fesztiválszezont. Videó a tovább után!

Az eddigi legpazarabb garázsok és lakóautók: