A tojásplotter munkába állt a japán cunami túlélőinek megsegítésére

By  | 

Éppen csak pár napja, az ünnepek előtt számoltunk be a zseniális tojásfestő Egg-Bot-ról, de akkor mint csak a Húsvét tematikájába illő technikai kütyüről, érdekességről, nem is sejtve, hogy a londoni TBWA kreatív ügynökség szervezésében, a Brit Vöröskereszt és neves művészek, dizájnerek bevonásával egy a japán cunami túlélőinek megsegítését célzó jótékonysági projektben is központi szerepet kapott.

2011. március 11-én délben heves, a Richter-skála szerint 8,9-es erősségű földrengés és tízméteres szökőár pusztított Japán északkeleti partvidékén. Azóta több mint 28 000 halottat vagy eltűntet regisztráltak. 70 000 otthon semmisült meg és közel 280 000 ember szorul segítségre a leginkább sújtott Miyagi, Fukushima és Iwate tartományokban.

A hímes tojás az újjászületés, egy új élet kezdetének a szimbóluma. A következő hónapokban, években Japánnak nem csak utakat és épületeket kell újjáépítenie, hanem otthonokat, családokat, életeket. A londoni TBWA neves kortárs művészeket kért fel a tojások megtervezésére. A körülbelül 6 cm-es tömör fa tojásokra a dizájnerek által megálmodott illusztrációkat az Egg-Bot-tal készítik el. Egy-egy hímes tojás ára 10 angol font (3100,- Ft), melyből 2 fedezi a költségeket, míg 8 font a Vöröskereszt Japán részére létrehozott cunami alapjába vándorol.

Hogyan működik? Mint bármilyen online rendelés: először ki kell választani a designt, megadni a szállítási címet, adatokat, majd PayPal-on keresztül kifizetni (PayPallal ha van PayPal fiókunk vagy ha nincs akkor szinte bármilyen bankkártyával PayPal regisztráció nélkül). Ezután emailes visszaigazolás érkezik, hogy a rendelések mennyiségének függvényében a tojás mikor kerül majd gyártásba. A szerencsések élő adásban webkamerán keresztül követhetik saját hímes tojásuk elkészültét.

Aki teheti rendeljen egyet. Mi megtettük, bízunk benne, hogy jó helyre mely a pénz. Posztoljuk ha megérkezett. Egg-Bot akcióban videó a tovább a tovább után!

12 hozzászólás

  1. Pingback: Megérkezett a tojás | 5b.hu