Kártyavár-világrekord egy centrifugázó mosógép tetején

By  | 

Ha egy pesti bérházban éppen centrifuga üzemmódra kapcsol a jó öreg mosógép, akkor a jól ismert tompított légkalapács zajok mellett semmi sem menti meg pár lepottyan vakolatdarabtól az eggyel lejjebb tálalt vasárnapi húslevest, miközben a rázkódásoknak köszönhetően a mosógép is átmozog szépen a fürdőszoba ellentétes sarkába. Az LG Centrum System felfüggesztési rendszerének köszönhetően mindez a múlté, nemhogy vakolatdarabok nem fognak hullani, de levest is nyugodtan elfogyaszthatjuk a gép tetejéről, olyannyira halk és stabil, hogy akkora rezgést sem tudunk előidézni, ami egy kártyavárat képes lenne a földdel egyelővé tenni, hiába pörgetjük fel 1000-es fordulatra.

mosogep-centrifuga-kartyavar-lg

 

Az LG és a profi kártyavár-építő Bryan Berg közösen állított fel új világcsúcsot: soha senki nem épített még ilyen magas kártyavárat 12 óra alatt. Még hihetetlenebbé teszi ezt a Guinness-rekordot az a tény, hogy a 3,3 méter magas építmény egy működő, épp ezres fordulatszámon centrifugázó LG Centum System mosógép tetején készült el. Az LG egyedi felfüggesztési rendszere — az autók futóművéhez hasonlóan — ugyanis lengéscsillapítókat is tartalmaz, emiatt képes nagymértékben csökkenteni a vibrációt és a zajszintet is.

mosogep-centrifuga-kartyavar

A Harvardon építészként végzett Bryan Berg nyolc éves kora óta épít kártyavárakat. Az LG-vel együttműködve vágott bele a rekorddöntési kísérletbe, amelynek során hétköznapi játékkártyákból alkotott meg egy 48 emeletes építményt.

Azzal, hogy búcsút mondtak a dob a hagyományos rugós felfüggesztésének, a Centum System mosógépek az egyik legcsendesebbnek számítanak a ma kapható mosógépek között. Centrifugázás közben mindössze 67 dB zajt bocsátanak ki, ami megfelel egy normál beszélgetés hangerejének. Azzal pedig, hogy ezek a mosógépek kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, kevesebb súrlódással üzemel a berendezés, ami a nagyobb tartósságot és megbízhatóságot szolgálja. Az LG olyannyira hisz ebben a technológiában, hogy a közvetlen meghajtású (Inverter Direct Drive) motorral szerelt mosógépekre 20 éves garanciát vállal, ami az iparágban bevett garanciaidő duplájának számít.