Sugárhajtású designmosógép

By  | 

A mosógépek megjelenése alapvetően nem sokat változott az elmúlt évek során, a nagy fehér szögletes egyentéglatestek gyakorlatilag azonos méretekkel rendelkeznek, az egyedüli választási lehetőség a 60 illetve a kisebb fürdőszobákba szánt 45 cm-es mélység. Persze tudásban nagyok a különbségek, de külcsínben max. az ezüstöt vagy a feketét vállalta be egy-egy gyártó fehér helyett. Igyekszünk is őket minél jobban elrejteni, beépíteni, konyha fürdő helyett az alagsorba vagy a mosókonyhába száműzi.

Egyedül a Bauknecht (a Whirpool egyik márkája) próbál kitörni a ketrecből és a német dizájner, Arman Emamival vállvetve egy olyan mosógép formatervén munkálkodnak, amit nem kell rejtegetni, hanem éppen ellenkezőleg akár a nappali dísze is lehetne.

Be kell vallani csinos szerkezet, de azért első ránézésre praktikussága megkérdőjelezhető. Egyébként pedig nem rossz ötlet a téglatest helyett ovális kialakítás, hiszen a mosógép dobja is kerek, forog, így miért ne tükrözhetné ezt a gép külső megjelenése is? A lekerekített formák miatt retró hangulatú mosógép úgy néz ki mit a Jetsonsból kilépett szerkezet vagy egy repülőgép sugárhajtóműve, ami vizuálisan is azt sugallja, hogy minden koszt, szennyeződést leszippant a ruháról.

Persze nem pakolhatunk rá szennyeskosarat, tisztítószereket, nehezebb betolni a sarokba, cserébe  a lábaknak köszönhetően könnyedén felmoshatunk alatta, illetve mivel úgy néz ki mint egy nagyobb hangfal, így a dizájner víziója szerint akár a nappali közepére is beállíthatjuk, bár a vízbekötést és a mosással járó zajokat megszűntetését nem tudom hogyan gondolta megoldani.

Mosógép cuccok:

4 hozzászólás

 1. Robi

  2012. október 2. kedd at 20:16

  Nem lehet rá pakolni. Nekem nem kell!

 2. Miska

  2012. október 3. szerda at 19:54

  Akinek ilyenre fussa, az lesz…a, hogy mivel mos a bejárónő, a ruha legyen tiszta, az a lényeg!

 3. dragon1986

  2012. október 4. csütörtök at 14:34

  A mostani gépünk, elég erőteljesen remeg, amikor a szárítás funkciót használjuk vagy 3000 fordulat per perc vagy mi, ha ebben is van hasonló opció lehet hogy eltörne az egyik láb vagy csak elvándorolna :D

 4. Pi

  2012. október 4. csütörtök at 17:55

  Ez teljesen zöld lesz. Nem kell neki olyasmi, mint víz, mosószer, stb…
  És biztos a koszt is megeszi, és a belőle nyert energiával fog működni, így drót sem kell hozzá.