Nincs otthon édesség? Nyomtass magadnak!

By  | 

Az édesszájúak most örülhetnek igazán, mivel a ChefJet-nek köszönhetően mindenki elkészítheti saját egyedi kinézetű cukorkáját.

potd-ces_2786581k

A ChefJet egy háromdimenziós ételnyomtató, mely ugyanazon az elven működik, mint egy normál 3D printer. Azonban itt az alapanyag nem különféle műanyag, hanem cukor vagy csokoládé. A készülék cukor és víz elegyéből, illetve megolvasztott csokoládéból milliméterről milliméterre haladva építi meg a kívánt modellt, amit korábban CAD-ben megrajzoltunk.

chef-jet-pro-21

A 3D nyomtatónak két verziója léztetik. A kisebb ChefJet, akár otthonokban is használható, sütő nagyságú eszköz, amely maximum 20 cm méretű modelleket képes előállítani különböző ízekben. Sajnos, csak monokróm színekben.

chefjet-sugar-2-hires2

Az igazi varázslat a szekrény méretű ChefJet Pro-nál kezdődik. A Pro készülék már képes ételfestékből kikeverni a kívánt színeket és azokat színátmenetben is produkálni. Ezzel a készülékkel akár emberi arcokat is létrehozhatunk, vagy több tíz centiméter nagyságú állványzatot, amely elég erős ahhoz, hogy megtartson egy tortát. Ennek köszönhetően valószínű a Pro verzióval leginkább csak cukrászatokban fogunk találkozni.

3dsystemsfoodprinters7

A ChefJet valamivel kevesebb, mint $5.000 (1,1 millió Ft), míg a ChefJet Pro majdnem 10.000 dolláros (2,2 millió Ft) áron fog a boltokba kerülni, várhatóan 2014 második felében. Addig is van ideje mindenkinek megtervezni saját egyedi cukorkáját. Azonban aki nincs otthon a 3D rajzoló programok használatában, az se csüggedjen! A készülékek mellé jár egy digitális szakácskönyv, melyben rengeteg előre megrajzolt modell található, sőt a cubify.com weboldalon már, a CheJet-tel készült cukorkák is megvásárolhatók.

P1320447