Scrubba – a világ legkisebb mosógépe

By  | 

Akik kirándulásokra, hosszabb utazásokra igyekszenek minimalizálni a magukkal vitt ruhamennyiséget, és nem feltétlenül szeretnének külön mosógépes helyet beiktatni, azoknak itt a fapados megoldás.

A hordozható mosógép ötlete akkor született, amikor a feltalálója, Ashley Newland két éve a Kilimandzsárót készült megmászni, és lévén csak pár váltásnyi ruhát vitt magával az útra, meglehetősen gyakran kellett újramosnia eléggé kezdetleges módszerekkel. Vízálló táskában ugyan áztatta a cuccait, de ez nem bizonyult eléggé hatékonynak, kombinálta hát egy rugalmas kialakítású hullámos mosólappal, ami kicsit más formában már évszázadok óta bevált technika ruhatisztításhoz, és amit kapott, az egy mindössze 180 grammos, zsebbe összecsomagolható kistáska, a Scrubba, amit bárhova magunkkal vihetünk.

A használata rendkívül egyszerű, elsőként elég a samponunkból vagy tusfürdőből két-három cseppnyi a zacsiba, aztán mehet bele 2-3 liter víz, majd szépen lezárjuk és egy kis szelepen keresztül kinyomjuk belőle a bentmaradt levegőt. Jöhet a mosási ciklus, ami összesen 20-40 másodpercet vesz igénybe és igazából csak nyomogatásból és préselésből áll, ezután tulajdonképpen készen is vagyunk, a használt vizet kiöntjük és maximum még öblítünk egyet a ruhaadagon.

Az a nagyszerű az egészben, hogy ezzel a módszerrel akár vonaton vagy repülőn is moshatunk, és máris megspóroljuk a hotelekben elszórt aprót a fizetős automatákhoz, és nem is kell már sokat várni a megjelenésre, a Scrubba idén áprilistól már kapható lesz 40 dollárért (~9.000 Ft).

A tovább utáni videón megtekinthető a nem túl bonyolult mosási művelet.

6 hozzászólás