Tetris a tűzhelyen

By  | 

Ki mondta, hogy az étel nem játék? A Siemens legújabb indukciós főzőlapján nincsenek előre meghatározott méretű körfelületek a lábasok számára, hanem mintha Tetriseznénk oda tologathatjuk a kisebb, nagyobb, különböző formájú edényeket a teljes felületet kihasználva ahova csak akarjuk. Ha a nagy serpenyő inkább bal oldalról állna kézre, tegyük nyugodtan oda, nincsenek kötöttségek, sőt az sem probléma ha szögletes vagy hosszúkás edényeket pakolunk fel a lapra.

A kerámia főzőlap alatti érzékelők súly alapján felismerik a különböző formákat és csak és kizárólag az edény aljával megegyező felületet hevítik fel. Az alul, középen lévő érintőkijelző azt is megmutatja, hogy a főzőlap milyen edényformákat ismert fel, illetve azt is, hogy melyik felületre jelenleg mekkora energiát sugároz, amit természetesen felületenként változtathatunk is. Egyetlen korlát azért van: továbbra is legfeljebb 4 edényt helyezhetünk el a teljes felületen, ennyit tud megkülönböztetni a készülék, de azt hiszem ez a legtöbb ebéd elkészítéséhez elég lesz, illetve egy háziasszony sem biztos, hogy több egyidejűleg rotyogó ételt kordában tudna tartani.

Árcetli egyelőre nem ismert, de 1 millió Ft fölé várható.

6 hozzászólás

 1. Manbearpig

  2012. április 21. szombat at 17:44

  Na most akkor indukciós, vagy kerámia, amit melegíteni kell. Gondolom indukciós (másképp nem is nagyon lehetne), de akkor ne írjatok marhaságokat

 2. griffin72

  2012. április 21. szombat at 17:50

  Miért zárja ki egymás a kettő? Ezeket nem indukciós kerámia főzőlapnak hívják?
  https://www.google.hu/search?q=indukci%C3%B3s+ker%C3%A1mia

 3. ZoliKa

  2012. április 21. szombat at 17:55

  Ha nem lenne ennyire drága, instant get lehetne nálam!

 4. asd

  2012. április 21. szombat at 20:25

  Ez miért újdonság?
  Évek óta láttam már ilyet valahol.

 5. asd

  2012. április 21. szombat at 20:26

  *évekkel ezelőtt

 6. Woooka

  2012. április 22. vasárnap at 12:46

  Lol, az indukciós főzőlapok is kerámia felülettel rendelkeznek, a tévedés egyáltalán nem itt történt. Az indukciós főzőlap nem a felületet melegíti, hanem az edényt, tehát felismeri az edényt és elszigeteli azt a részt, majd csak oda vezet áramot, ami meleget indukál az edényben. Kettő, igen, ez a főzőlap nélküli technológia régóta létezik, de ez az első egybe függő lapos, zóna mentes felület, köszönhetően a digitális kezelőfelületnek.