iPhone-ról gyújthatunk be a Wifis kandallóba

By  | 

Láttunk már Wifis szívritmusszabályzót, beköltözött a lakásba a Wifis termosztát, a konyhában ott az iPhone-ról vezérelhető kávécsap, a fürdőben pedig múlt hét óta ott figyel a Wifis mosógép és most hiánypótlásként megérkezett a Wifis kandalló. Touchscreen tapizással a távolból belobbantható lángokkal.

Az új-zélandi, dizájkandallókat gyártó Escea termékpalettájának legújabb modellje az Escea DX1500. Az modellnévben szereplő 1500 a kandalló ablakának szélességét jelöli mm-ben, azaz egy másfél méter széles, 36 cm magas edzett üvegen keresztül gyönyörködhetünk a lángokban. Beépítési mélysége 38 cm és igazán a hasonló vastagságú falba épített duplaüveges verzió adja, hiszen mint egy akváriumot szemlélhetjük a lakás mindkét helyiségéből.

A masszív 10kW teljesítményű kandalló közel 90%-os hatásfokkal fűti fel a szobákat, a forró levegő pedig a  ház többi helyiségébe is elvezethető.

A kandalló legfontosabb újítása azonban, hogy integrált Wifi vevővel rendelkezik, így a megfelelő alkalmazást letöltve okostelefonról távvezérelhető, akár a lakásból, akkor a világ másik végéből. A “Ghost protocol” segítségével már Hegyeshalomnál bedurranthatjuk a lángokat, rákapcsolhatjuk a hőbefúvó ventillátorokat és mire hazaérünk az egyhetes síelésből kihűlt kéró helyett a szokásos otthon melege fogad. Persze ilyet SMS-vezérléssel már régóta lehet csinálni, de iPhone app-ból mégiscsak menőbb.

Videó a tovább után!