Wifis mosógép a Samsungtól

By  | 

A Samsung nemcsak okostelefonokkal és ultrabook-okkal készült a CES-re, hanem a hagyományos mosógép-részlegénél is megpróbált valami újdonsággal előrukkolni. A WF457 névre keresztelt előltöltős mosógépen első ránézésre csak a szép színes 8 collos LCD érintőképernyő tűnik fel, de a lényeg a hozzá kapcsolódó szolgáltatásban rejlik.

A gépben ugyanis egy wifi-egység bújik meg, így az okostelefonunkra letöltött app segítségével a háztartási gép gyakorlatilag minden funkciója távezérelhetővé válik. A Smart Control rendszer révén bármikor elindíthatjuk illetve szüneteltethetjük a mosási ciklust, lecsekkolhatjuk, hogy még mennyi idő van hátra a centrifugálásból, értesítést kapunk, ha lejárt a mosás, szóval elfoglalt háziasszonyok mindenképp előnyben. Egyelőre ennyit tud a wifis kapacitása, de izgatottan várjuk, mikor kezd önállóan bekapcsolódni a közösségi oldalakra, például saját Facebook-profilt nyithatna és kiteregethetné a szennyest…

A mosógép dobja is hatalmas, 0,15 m3, ami 150.000 köbcenti (ez még szilikon mellben is sok), a gyártó szerint ez elég ahhoz, hogy egyszerre akár 31 fürdőtörülközőt kimossunk, nem mintha pont csak ezeket tudná tisztítani. A Water Shot és a PowerFoam Technology fantázianevű további extrák abban segítenek, hogy hatékony vízfelhasználással lerövidíthető a mosási idő a hagyományos gépekhez képest kb. 25%-al, valamint az öblitőhöz levegőt és vizet hozzáadva a gép inkább spricceli és behabosítja a ruhákat,  jobban beoszlatja a mosószert.

Az évi 96 kWh áramfogyasztás és a felültöltős változathoz képest 70%-al kevesebb vízfogyasztás meggyőző érv lehet a Samsung WF457 mellett, ami nem mellesleg olyan csendes, hogy a hálószoba melletti fürdőbe helyezve még 1300 fordulat/percnél sem bontja le válaszfalat, sőt még csak fel sem ébreszt. Videó a tovább után!

9 hozzászólás

 1. jjeahh

  2012. január 22. vasárnap at 15:06

  mennyibe kerul?

 2. asd

  2012. január 22. vasárnap at 16:06

  Még nincs belőve az ára, de egyértelműen nem alsókategóriás ára lesz.

 3. Leonardo

  2012. január 22. vasárnap at 16:09

  Nem tartom veszélytelennek a wifis eszközök korlátlan elterjedését. Tudja-e majd mindig ellenőrizni a mosóprogram elindítója, hogy a kifolyócső a helyén van-e? Következhet-e a wifis gépfegyver, az irodából indítva, majd később, bocsi de én épp dolgoztam akkor?

 4. :-/

  2012. január 22. vasárnap at 16:22

  Csilivili, de 2 alap-funkció hiányzik:
  – nem pakolja be magába a szennyest (különválogatva a szíveset, fehéret persze)
  – nem tereget ki

 5. :-/

  2012. január 22. vasárnap at 16:25

  mondom „színeset” (autocorrection: dislike, -1)

 6. dani

  2012. január 23. hétfő at 11:43

  ameddig neked kell berakni a szennyest addig ez a funkció teljesen felesleges, 1 darab elég lenne belőle bemutatni, demózzák a technológiát, de aki megveszi az ökör. Semmi értelme. Berakom a ruhát, és egy óra múlva üzenetet dob? Hát kösz, időzítő a 15éves nokiámon is volt.

 7. Nán-d.

  2012. január 24. kedd at 18:11

  Ha ennek is olyan a „vezérlése” mint az én F843-omnak, akkor ha egy csukjás felsőt (Champion) raksz bele egymagában, akkor soha sem fogja kicentrifugázni!! :(

  • Attila

   2012. január 27. péntek at 23:26

   és ki az a hülye aki csak 1db kapucnis pulcsit tesz be mosni?
   mert aki ezt teszi az se komplett!

   • Nán-d.

    2012. január 29. vasárnap at 13:00

    Az első felvétel elött MI kiszoktuk öblítteni a ruhákat és egy ilyen felső szárazon kb 40dkg vízessen pedíg vagy 2kg!! Ha mellé raksz még 2-3 ruhadarabot a súly többlett véget el sem indul!! De írhattam volna egy heti (Kb 10db) bébi ruhát, amít bébi programon ugyancsak nem centrifugáz ki!!