Wifis mosógép a Samsungtól

By  | 

A Samsung nemcsak okostelefonokkal és ultrabook-okkal készült a CES-re, hanem a hagyományos mosógép-részlegénél is megpróbált valami újdonsággal előrukkolni. A WF457 névre keresztelt előltöltős mosógépen első ránézésre csak a szép színes 8 collos LCD érintőképernyő tűnik fel, de a lényeg a hozzá kapcsolódó szolgáltatásban rejlik.

A gépben ugyanis egy wifi-egység bújik meg, így az okostelefonunkra letöltött app segítségével a háztartási gép gyakorlatilag minden funkciója távezérelhetővé válik. A Smart Control rendszer révén bármikor elindíthatjuk illetve szüneteltethetjük a mosási ciklust, lecsekkolhatjuk, hogy még mennyi idő van hátra a centrifugálásból, értesítést kapunk, ha lejárt a mosás, szóval elfoglalt háziasszonyok mindenképp előnyben. Egyelőre ennyit tud a wifis kapacitása, de izgatottan várjuk, mikor kezd önállóan bekapcsolódni a közösségi oldalakra, például saját Facebook-profilt nyithatna és kiteregethetné a szennyest…

A mosógép dobja is hatalmas, 0,15 m3, ami 150.000 köbcenti (ez még szilikon mellben is sok), a gyártó szerint ez elég ahhoz, hogy egyszerre akár 31 fürdőtörülközőt kimossunk, nem mintha pont csak ezeket tudná tisztítani. A Water Shot és a PowerFoam Technology fantázianevű további extrák abban segítenek, hogy hatékony vízfelhasználással lerövidíthető a mosási idő a hagyományos gépekhez képest kb. 25%-al, valamint az öblitőhöz levegőt és vizet hozzáadva a gép inkább spricceli és behabosítja a ruhákat,  jobban beoszlatja a mosószert.

Az évi 96 kWh áramfogyasztás és a felültöltős változathoz képest 70%-al kevesebb vízfogyasztás meggyőző érv lehet a Samsung WF457 mellett, ami nem mellesleg olyan csendes, hogy a hálószoba melletti fürdőbe helyezve még 1300 fordulat/percnél sem bontja le válaszfalat, sőt még csak fel sem ébreszt. Videó a tovább után!

9 hozzászólás