Luxusóra az Audi designtól

By  | 

Az Audi és a Porsche, mi a közös bennük? Mindkét márka német, mindketten jelentős sikereket értek el a Le Mans-i versenyeken. Mindketten ugyanazon cégcsoport ernyője alá tartoznak és az Audi, a Porschét követve szintén megalapította saját designműhelyét, ahonnét újabb és újabb autókoncepciók helyett különböző formatervezett a mindennapokban használatos luxus portékák pottyannak ki, amelyek az Audi életérzést hivatottak átvinni az élet autóktól elzárt területeire is.

audi_design_ora_00

A legújabb kreáció egy álló óra, amit a müncheni Erwin Sattler órakészítőivel közösen terveztek meg és készítettek el. Igaz, hogy leginkább a Ferrari szokta átlátszó motorháztetőn keresztül megmutatni, hogy mi duruzsol odabent, az óraszerkezet esetében azonban az Audinak sincs rejtegetnivalója. A körülbelül 30 cm magas négyszögletes üvegkalitkában a lebegés látszatát keltve egy magas frekvencián ketyegő mechanikus óraszerkezet található, amely egy felhúzással 8 napig bírja. Az óraszerkezetről sajnos más nem derül ki a közleményből.

Tischuhr Audi design

Az óra prototípusa még a tavaszi Baselworldön mutatkozott be, most azonban már rendelhető is. Az órából csupán 100 db készült, az árcetlijén pedig az $10.000-os szám olvasható (2,25M Ft).

Tischuhr Audi design

Hasonló cuccok: