Óraátállítás: Devon Tread 1 steampunk

By  | 

Megjelenésben az ipari forradalom és a gőzgépek aranykorát idéző elvadult óraszerkezet kivételesen nem Svájcban, hanem a kalifornai Devon laborjában készült. A fogaskerekeket pedig a kinézettel ellentétben nem gőz, hanem egy hibrid elektro-mechanikus szerkezet hajtja. A számos technológiai újítással büszkélkedő óráról elismerően nyilatkoztak a hozzáértő szakemberek és a szaksajtó.

Az óra elsőre szembetűnő különlegessége az egyedi időmegjelenítés, melyet egy klasszikus számlap és mutatók helyett miniatűr futószalagok segítségével oldottak meg. A mindössze 2 micron vékonyságú egymás útját keresztező üvegszálas szíjakra festett számok mindig tökéletes időzítéssel érkeznek az óra, perc és mp kiemelő keretekbe. Az egész szerkezet pedig egy központi egységhez van rögzítve, így azt az illúziót kelti, mintha az óratokban lebegne.

Az óraszerkezet egy méretes 56 x 50 x 18,5mm bronz tokban figyel, mi pedig az óraüvegen keresztül figyelhetjük, ahogy a fogaskerekek szorgalmasan és hibátlanul forognak, végzik a dolgukat. A szerkezetet egy lithium polimer elem hajtja, mely az óratok felnyitása nélkül vagy kábelek csatlakoztatása nélkül vezeték nélküli indukciós technológiával tölthető újra.

A limitált szériás Devon Tread 1-ből mindössze 250 db készül és darabjáért 25.000 dollárt (5,3M Ft) kell kicsengetnünk, ha ilyet szeretnénk viselni a csuklónkon. Novemberben érkezik.

Ja és ne feledjük az óraátállítást! Máról-holnapra virradó éjjel 1 órával tovább bulizhatunk vagy 1 órával tovább alhatunk. Éjjel 3-kor 2-re kell visszatekerni az órákat. Akinek pedig nincs mit visszaállítani téli időszámításra, nekik a következő órakollekcióból tudunk ajánlani párat, legyen az falióra, ébresztőóra vagy karóra.

1 hozzászólás