Porsche vízipipa

By  | 

A Porsche Design-t a 911-es formatervezője, a Porsche alapítójának unokája prof. Ferdinand Alexander Porsche alapította 1972-ben Stuttgartban. A dizájn műhely a legendás sportkocsimárkához hasonló pozíciót harcolt ki magának a high-end férfi luxus kiegészítők piacán. Kínálatában megtalálhatóak az óráktól, napszemüvegektől kezdve, a mobiltelefonokon és táskákon át a sportkiegészítőkig vagy akár motorcsónakokig minden, amire egy férfinek szüksége lehet. Vagy akinek egy 911-es nem fér bele, de mégis szeretne egy ízelítőt a Porsche életérzésből. Bár lőerők, benzinszag és a boxermotor hangja nélkül nem sokat ér.
A londoni Harrods áruházban egyébként pár hete nyílt meg a Porsche design exkluzív butikja és ennek alkalmából bemutatták a Porsche design vízipipát, mely egyelőre kizárólag a londoni boltban kapható.

A minimál, letisztult vonalvezetésű pipa minőségi anyaghasználatában is illik az eddigi kollekcióhoz, időtálló alu, rozsdamentes acél és üveg elemekből építkezik a Shisha. Az 55 cm magas design tárgyon a márkajelzést sem tolják otrombán az arcunkba, a gravírozás diszkréten bújik meg a felületen. Árcetli egyelőre nem ismert.
Nem tudom, hogy kell-e bármi kapcsolatot, áthallást felfedezni a kipufogó és vízipipa között, de tény, hogy a Porschéknek is csökken a károsanyag-kibocsátásuk (hiszen pl. Cayenne-t már hibridben is lehet kapni) és a vízipipa, ha egészségesnek nem is mondható, de biztonságosabb a cigarettázásnál, kisebb egészségügyi kockázatot jelent, A WHO szerint egy tipikus 1 órás vízipipázás 1-2 cigaretta füstjének elszívásával egyenértékű, míg cigiből egy dobozzal is elfogy egy nap, addig vízipipázás inkább heti pár alkalommal folytatott tevékenység. Na ezt mintha a vízipipa lobbi írta volna, pedig nem is a vízipipa mellett, hanem a cigi ellen akartam valamelyest szólni.

11 hozzászólás

 1. dr. osváth péter

  2011. július 22. péntek at 15:11

  tudobeteg.hu/kiemelt-temak/dohanyzas/38-dohanyzas-cikkek/1004-a-vizipipazas-legalabb-olyan-karos-mint-a-cigaretta

 2. vizzitor

  2011. július 22. péntek at 15:18

  http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADzipipa
  nyilván ez lehet, hogy nem pontos, tudományos, erre a study-ra hivatkoznak:
  http://www.who.int/tobacco/global_interaction/tobreg/waterpipe/en/index.html

  utánaolvasok pontosabban és ha szükséges korrigálom a postot

  • Dodge

   2011. július 22. péntek at 19:12

   A “boxster” motort javítsd át boxermotorra (nyugodtan lehet javítani, hogyha külön van) :) A Boxster a Porsche egyik autója.

 3. snk

  2011. július 22. péntek at 15:39

  haver, AKTÍV (értsd, napi jelleggel, legalább 3 éve) vízipipázik. mennie kellett tüdőszűrése munka miatt, és tökéletesen tiszta a tüdeje. megnézném egy aktív cigisnél mi az eredmény 3 év után…

  különben is a cigi gusztustalan, büdös.

  a vízipipában 0, azaz nulla a kátrány. nikotin is a töredéke, DE! lehet kapni Shiazoo nevű “dohányt”, ami igazából ízes zselébe áztatott kavicsok, és ugyanazt a funkciót látja el, mint a dohány, csak itt a nikotin is nulla. Az íze meg a füstje viszont ugyanolyan.

 4. snk

  2011. július 22. péntek at 15:43

  jah és a vizipipának kulturája van, ami a csikket szétdobáló, pofába pöfékelő bagósokról nem mondható el.

 5. slk

  2011. július 22. péntek at 16:59

  majd mindjárt elhiszem, hogy még egészséges is…

  • Én

   2011. július 22. péntek at 22:47

   Hát, a vízipipában az van, amit beletöltesz. Ez nem mondható el a dobozos cigiről.

   Pipába tolhatsz ízesített, nikotinmentes cuccot.

 6. szegecs

  2011. július 22. péntek at 22:49

  Tény hogy a vízipipa egészségesebb mérföldekkel mint a cigaretta, akár elhiszi valaki akár nem, de nekem ez a pájp nem tetszik. Pont az a formavilág, az a hangulat hiányzik belőle amitől vízipipa egy vízipipa. Ilyet biztos nem vennék soha az életben….

 7. juhi

  2011. július 23. szombat at 19:16

  Meg hát egy dohányos egy doboz cigit sziv el egy nap(min.) és aki vizipipázik azt is kétlem hogy 2 naponta. Nem szokunk rá a vizipipára.

  • Én

   2011. július 24. vasárnap at 20:13

   Nem hát. Bűn lenne megszokottá degradálni a vízipipázás rituáléját.

 8. Vízipipa

  2011. július 28. csütörtök at 09:44

  Érdemes lenne kicsit körbeolvasni: http://www.vizipipafan.com/vizipipa-egeszsegugyi-hatasai/
  Például: Kátrány keletkezik a dohány égésekor. A cigiben alapba van, a pipadohánynál pedig keletkezik. Nikotin is van benne.