Ressence Type 3 – olajozottan működik a luxusóra

By  | 

Hamarosan itt az idei Baselworld, a minden évben megrendezett, legnívósabb órakiállítás. Ahogy közeledik az óraexpo időpontja egyre több drága és különleges óra lát napvilágot. A gyártók szerencsére minden évben tudnak újat alkotni és minden évben van jópár olyan ötlet, ami még senkinek sem jutott eszébe az óragyártás elmúlt pár száz éve alatt. A kiállítást megelőzően eddig bemutatott modellek közül az egyik személyes kedvenc a Ressence Type 3.

RESSENCE_TYPE_3_PROFILE_white

A gyönyörű minimál óra több szempontból is szembemegy az eddig megszokott megoldásokkal, hagyományokkal: nincsenek különálló mutatók, nincs korona. Cserébe van egy folyamatosan körbeforgó óralap, azon másik három kisebb szintén állandóan mozgásban lévő indikátor, az óratokot egy speciális fehéren foszforeszkáló folyadék tölti meg, ami szinte világít a mutatók és számok kivágásainál. Az egész azt az illúziót kelti, mintha a számok feliratok a zafírkristályra lennének vetítve, mintha egy digitális kijelző figyelne a csuklónkon, miközben az egész óra az utolsó fogaskerékig full mechanikus.

RESSENCE_TYPE_3_BACK_white

A 175 gramm súlyú óra összesen 407 db alkatrészét egy 44 mm átmérőjű titán óratok védi. A látszólag hiányzó korona ellenére az óra természetesen precízen beállítható, ez a Ressence Type 3 esetében a hátlap körkörös tárcsáinak elforgatásával érhető el. Az automata óra 36 óra járástartalékkal rendelkezik. Limitált kiadásban összesen 50 példányt gyártanak majd belőle és minden egyes darabért mintegy 23.000 eurót (6,8 millió Ft) kell majd kicsengetnünk.

1 hozzászólás