1 millió dolláros adventi naptár a Porsche Design-tól

By  | 

A Porsche Design-t a 911-es formatervezője, a Porsche alapítójának unokája prof. Ferdinand Alexander Porsche alapította 1972-ben Stuttgartban. A dizájn műhely a legendás sportkocsimárkához hasonló pozíciót harcolt ki magának a high-end férfi luxus kiegészítők piacán. Kínálatában megtalálhatóak az óráktól, napszemüvegektől kezdve, a mobiltelefonokon és táskákon át a sportkiegészítőkig vagy akár motorcsónakokig minden, amire egy férfinek szüksége lehet.

Mivel hamarosan október, közeledik az évvége, már minden nagy márka készül a karácsonyi nagy dobásra és ezzel a Porsche Design sincs másképpen. Kollekciójukban hamarosan egy nem akármilyen adventi naptár jelenik meg. A körülbelül 175 cm magas szálcsiszolt alumíniumból készült kombinált hűtőre emlékeztető dizájnszekrény, egy adventi naptárhoz illően 24 külön nyitható kis számozott ajtót és rekeszt rejt magában. Mindegyik mögött egy-egy értékes Porsche-Design  meglepetés. Nagylevegő. Összesen 1 millió dollár (215 millió Ft) értékben.
És a pénz nem minden. Az adventi naptárat nem vásárolhatja meg akárki. Igazi limitált szériában készül. Földrészenként csak egy darab talál majd gazdára.

Lőjük le a meglepetést, lássuk mit rejt a kalendárium. Az egyik ajtó mögött egy P´6910 Indicator karóra figyel rosé arany színben. A 6910-es a világ egyik legkomplexebb óraszerkezetével megáldott karórája, a kronográf belsejében összesen 800 apró alkatrész dolgozik precízen.

Pár ajtóval arrébb egy RFF28-as motoryacht található (azaz annak modellje). A brutál vizi torpedóban egy 525 lóerős Mercury motor duruzsol, mely akár 148 km/h sebességgel repíti tulajdonosát a vízen. Az egyedi tikfa borítású pilótafülke sportülései pedig  bevállalósabb kanyarok esetén is gondoskodnak a megfelelő oldaltartásról.

Újabb fiók, újabb meglepetés. Egy fullos P´7340-es dizájnkonyha a legénylakásba. Stílusos, minimalista, minőségi anyaghasználat. Fogantyú nélküli ajtók, fiókok, speckó rejtett világítások és integrált high-end audio-videó rendszer.
Ha belesünk a többi ajtón találunk még egy 18 karátos arannyal díszített szintén Porsche napszemüveget, tollakat, írószerszámokat, mandzsetta gombot, prémium futócipőket, nappa zakót, utazótáska szettet és még sorolhatnánk. Külön-külön is méregdrága cuccok egy dollárban egymillás ajándékkosárba csomagolva. Nice.