Láthatatlan felhőkarcoló Dél-Koreában

By  | 

Megadták az építési engedelyeket Dél-Korea legújabb felhőkarcolójának , az Infinity Tower-nek. Az amerikai GDS Architects cég a torony megtervezésekor nem elsősorban a rekordmagasságra törekedett (bár az sem elhanyagolható szempont, várhatóan az első 10-ben benne lesz), hanem inkább arra, hogy riválisaival ellentétben városképileg időnként ne is nagyon szúrjon szemet, kvázi legyen láthatatlan Szöul üzleti negyede egén.

Invisible_tower9

Invisible_tower10

A 450 méter magas torony üvegborításán korszerű LED-megvilágítás és speciálisan pozicionált kameraoptikák segítségével olyan visszatükröződő hatást keltenek, hogy az egyszerű szemlélődő számára a torony látszólag beleolvad majd a környezetébe.

Invisible_tower11

Invisible_tower12

A felhőkarcoló megépítését Szöulban egyébként már 2004 óta tervezik, de csak most kaptak zöld jelzést az építkezés megkezdésére a Yongsan nemzetközi repülőtér mellett. Az Infinity Tower a világ második legmagasabb kilátóját tudhatja majd a magáénak 392 méteren, őt csak a kínai Canton Tower előzi meg 488 méterrel Guangdong-ban, ám az új szöuli nevezetességben állítólag már a liftbe szálláskor elkezdődik a szemlélődés, a falak ugyanis pontosan visszaadják az adott szinteken látható panorámát a reflektív technológiák segítségével.

Invisible_tower6

Invisible_tower7

Invisible_tower13

A szinte kizárólag szórakoztató és rekreációs célokat szolgáló épületkomplexumban szállodák mellett vízipark, hullámvasút, éttermek és tájkertészetek is helyet kapnak mintegy 145.500 négyzetméteren, a torony tövében elhelyezkedő egységeknek pedig egyfajta Avatar-os misztikus hangulatot kölcsönöznének, ám kétségkívül lesz némi fallikus beütése is a projektnek, amikor az 2014-ben várhatóan elkészül. Teljesen pedig biztos nem lesz láthatatlan, közvetlenül a repülőtér mellett ez ugyanis nem lenne valami szerencsés ötlet.

 

Invisible_tower2

Invisible_tower4

 

4 hozzászólás

 1. hevil

  2013. szeptember 17. kedd at 13:25

  ÁGYŐŐŐŐ REPÜLÉSBIZTONSÁG :-))))))))))))

 2. valaki

  2013. szeptember 18. szerda at 11:40

  a repulok mimimum 3000 meteren repulnek, de nem tudom pontosan. viszont tuti nem olyan alacsonyan mit ez a felhokarcolo…

 3. akos

  2013. szeptember 18. szerda at 19:54

  valószínűleg arra gondolt, hogy a reptér mellett építik

 4. hevil

  2013. szeptember 19. csütörtök at 15:36

  Ajánlom megfigyelni, hogy minden valamire való gyárkéményen, adótornyon, stb. ott villognak és világítanak a kis repülésbiztonsági fények.
  Továbbá talán nem újdonság, hogy a nagyfeszültségű
  (így a helyes, mert a feszültség nagy és ami magas, az a villanyoszlop :-)
  szóval a nagyfeszültségű távvezetékeken sem véletlenül vannak azok a narancssárga gömböcskék Tessék megfigyelni!
  Azt is érdemes felidézni, hogy pár évvel ezelőtt éppen repülésbiztonsági okokból nem engedélyezték hazai művészeknek az óbudai (vagy újpesti?) szemétégető kéményének kék mintásra festését!!!!!

  Ceterum censeo: Nem csak háromezer méteren vagyon repülés,még utasszállítóknak sem, arról nem is beszélve, hogy nem csak Dzsámbódzset van a világon :-)