Láthatatlan felhőkarcoló Dél-Koreában

By  | 

Megadták az építési engedelyeket Dél-Korea legújabb felhőkarcolójának , az Infinity Tower-nek. Az amerikai GDS Architects cég a torony megtervezésekor nem elsősorban a rekordmagasságra törekedett (bár az sem elhanyagolható szempont, várhatóan az első 10-ben benne lesz), hanem inkább arra, hogy riválisaival ellentétben városképileg időnként ne is nagyon szúrjon szemet, kvázi legyen láthatatlan Szöul üzleti negyede egén.

Invisible_tower9

Invisible_tower10

A 450 méter magas torony üvegborításán korszerű LED-megvilágítás és speciálisan pozicionált kameraoptikák segítségével olyan visszatükröződő hatást keltenek, hogy az egyszerű szemlélődő számára a torony látszólag beleolvad majd a környezetébe.

Invisible_tower11

Invisible_tower12

A felhőkarcoló megépítését Szöulban egyébként már 2004 óta tervezik, de csak most kaptak zöld jelzést az építkezés megkezdésére a Yongsan nemzetközi repülőtér mellett. Az Infinity Tower a világ második legmagasabb kilátóját tudhatja majd a magáénak 392 méteren, őt csak a kínai Canton Tower előzi meg 488 méterrel Guangdong-ban, ám az új szöuli nevezetességben állítólag már a liftbe szálláskor elkezdődik a szemlélődés, a falak ugyanis pontosan visszaadják az adott szinteken látható panorámát a reflektív technológiák segítségével.

Invisible_tower6

Invisible_tower7

Invisible_tower13

A szinte kizárólag szórakoztató és rekreációs célokat szolgáló épületkomplexumban szállodák mellett vízipark, hullámvasút, éttermek és tájkertészetek is helyet kapnak mintegy 145.500 négyzetméteren, a torony tövében elhelyezkedő egységeknek pedig egyfajta Avatar-os misztikus hangulatot kölcsönöznének, ám kétségkívül lesz némi fallikus beütése is a projektnek, amikor az 2014-ben várhatóan elkészül. Teljesen pedig biztos nem lesz láthatatlan, közvetlenül a repülőtér mellett ez ugyanis nem lenne valami szerencsés ötlet.

 

Invisible_tower2

Invisible_tower4

 

4 hozzászólás