Hullámvasúton érkezik a rendelés Abu Dhabiban

By  | 

ROGOs_Abu_Dhabi_07

Az Egyesült Arab Emírségekben nemcsak Dubai tartogat meglepetéseket, Abu Dhabiban például november 21-én nyitották meg a ROGO’s éttermet a Yas Mall bevásárlóközpontban, amit leginkább a vidámparkokból ismerős hullámvasutak ihlettek. Persze nem véletlenül. A szintén a Yas Island-en lévő Ferrari Worldben található a világ leggyorsabb hullámvasútja, amely 4,9 mp alatt katapultál 240 Km/h sebességre.

ROGOs_Abu_Dhabi_09

A vendégek azon kívül, hogy a hullámvasutakra jellemző pályák között foglalhatnak helyet, a rendelés során külön show-műsorban is részesülnek, ugyanis az egyes fogások mind áthaladnak a spirálokon és meredek lejtőkön, mielőtt az asztalon landolnának.

ROGOs_Abu_Dhabi_10

ROGOs_Abu_Dhabi_11

Az étterembe 30 különböző pálya fért be, mindegyikben csavart sínpályák, éles fordulók és hurkok egész sora húzódik, három pálya pedig egy különleges, föntről lefelé folyamatosan szűkülő tornádóspirálban végződik. A konyhából leadott ételek az egyenes szakaszokon átlagosan 5 km/órás sebességgel utaznak, a rázósabb lejtőkön és duplahurkokban pedig akár 20 km/órára is felgyorsulhatnak, ám szerencsére a mókás szervírozó rendszer ugyanúgy működik a hideg desszertek esetében, mint a főfogásoknál és frissítő italoknál.

ROGOs_Abu_Dhabi_03

A 3.000 négyzetméteres étteremben nem kell folyton a pincérre várni, elég tableten vagy okostelefonon keresztül leadni a rendelést, ami után a hullámvasút-pályákon suhanó ételek és italok mind gondosan becsomagolt edényekben, korsókban vagy épp ételtároló dobozokban siklanak végig egészen az asztalig, hogy még véletlenül se a ruhára fröccsenjenek érkezéskor.

ROGOs_Abu_Dhabi_12

A látványos felszolgálásra a védjegyeként tekintő étterem-hálózat immár 7 egységgel büszkélkedhet, közülük 4 Európában található, míg további három Abu Dhabiban, Kuvaitban és Szocsiban üzemel, a nagy sikeren felbuzdulva pedig további hullámvasút-éttermeket terveznek megnyitni az Egyesült Királyságban, Oroszországban, Kínában, Németországban és Lengyelországban. A HeineMack GmbH cég kivitelezésében elkészült Abu Dhabi-beli étterem máris nagy népszerűségnek örvend, 378 fős befogadóképessége ellenére folyamatos a sorbanállás a bejáratánál és átlagosan csak 30 perc után szabadul fel egy-egy asztal.