Gyomorforgató 4D hullámvasúttal készülnek gyereknapra

By  | 

A pár nap múlva átadásra kerülő 4D Batman néven futó hullámvasút nem is a leggyorsabb, nem is a legmeredekebb, nem is a legmagasabb, és a legnagyobb szabadesést sem tudhatja magáénak, hanem az ülések egyedi, tengelyük körül átpördülő felfüggesztésével próbálja majd előcsalni a burgerrel jól lakott amerikai gyerekek gyomortartalmát.

batman-4d-hullamvasut_001

A hullámvasúton egyszerre 4 pár, összesen 8-an foglalhatnak helyet egymással szemben. Az utazás 12 emelet 36 méter komótos, idegőrlő liftezéssel kezdődik, majd elindul a menet. 2-3 bemelegítő hullámot és átfordulást követően jön egy 90 fokosnál meredekebb visszafordító lejtő, közben egy kötelező pördítéssel, így az utasoknak végkép fogalmunk sincsen, merre zuhannának, ha éppen kioldanának a rögzítőelemek. Az utazás közben összesen 6 pördülés tesz oda az egyensúlyközpontunknak, miközben egy-egy pillanatra szembenézhetünk a mögöttünk ülőkkel.

batman-4d-hullamvasut_02

A 4D Batman hullámvasút az USA legnépszerűbb és legnagyobb vidámpark hálózatának a Six Flags texasi parkjában épült meg. Összesen 18 Six Flags vidámpark található amerikaszerte és mindegyiknek van egy-egy különleges attrakciója, ami a másik 17 parkban nincs. A New Jersey közelében lévő Six Flagsban készült el például tavaly a legmagasabb szabadesős attrakció, a Zumanjaro Drop Of Doom, amire ha jegyet váltunk 126 méter / 41 emelet magasságból zuhanhatunk szabadesésben 145/km sebességre gyorsulva.