Interaktív bankkártyával újít a MasterCard

By  | 

brand new interior of cloth store

A MasterCard is egy digitális innóvációval készült a CES-re, a Dynamics céggel együttműködve ugyanis egy olyan új interaktív bankkártyát tervez piacra dobni, ami hamarosan akár forradalmasíthatja is a jelenlegi fizetési rendszert.

brand new interior of cloth store

A digitalizált bankkártyán a még nagyobb biztonság, flexibilitás, ellenőrizhetőség és kényelem érdekében plusz gombok sorakoznak, továbbá LED-kijelzőkkel és képernyővel is rendelkezik, így már magán a kártyán is tárolhatók a fizetést megkönnyítő mobil alkalmazások, miközben megmarad a kompatibilitása a jelenlegi POS-terminálokhoz.

MasterCard_02

A lassan már egy önálló számítógéppé avanzsáló kártya lehetővé teszi például azt, hogy egy vásárlási tranzakció során egyetlen kártya segítségével tudunk többféle folyószámla és hitelkártyaszámla közül választani, a devizanemet is mi dönthetjük el, az egyes bankszámlákhoz pedig egyedi biztonsági kódokat rendelhetünk, hogy az esetleges lopás utáni számlamegcsapolás kockázatát minimalizáljuk.

MasterCard_09

MasterCard_08

MasterCard_07

Banki oldalról is számos előnnyel bír az új MasterCard-kártya, hiszen egyetlen bankkártyára tudnak így felépíteni különböző üzleti modelleket, valamint számos új lakossági és üzleti csomagot tudnak kínálni anélkül, hogy mindegyikre külön kártyát kellene legyártani. Hogy mekkora potenciál van a digitális bankártyában, azt a Federal Reserve 2012-es adata is jelzi, miszerint abban az évben csak az USA-ban 86 milliárd kártyás tranzakciót végeztek, és a vásárlók számára továbbra is a kártyás vásárlás élvezett elsőbbséget a készpénzes fizetéssel szemben.

A kártya demo kb 0:55-től csekkolható:

https://www.youtube.com/watch?v=Z6akHjq-mMs