Vezetéknélküli díszvilágítás a karácsonyfán

By  | 

Egy összegubancolódott karácsonyi égősor komoly stresszforrás lehet az ünnepek alatt, ha pedig egyetlen égője is eltörik, egy egész sornak búcsút mondhatunk, de valószínűleg már nem sokáig. A Kickstarteren indult kezdeményezés egy új technológiát ígér a karácsonyfa-díszítés gyötrelmeinek enyhítésére, mégpedig az Aura vezetéknélküli égőt, amit áram helyett mágneses tér lát el energiával.

Aura_Wireless_09

A dekoratív gömbdíszbe csomagolt LED-égők egymástól teljesen függetlenül helyezhetők el a fa bármely szegletébe, mindössze egy mágneses töltőgyűrűt kell a fa köré vagy alá helyezni, ami mágneses teret generál, és hatótávolságán belül azonnal felvillannak a társított gömbök.

Aura_Wireless_10

A LED-égők egy kis nyomtatott áramkörre vannak csatlakoztatva, amik a mágneses mezőből elektromos áramot nyernek ki, az alacsony hőkibocsátása miatt pedig szinte elhanyagolható a tűz veszélye, ráadásul a LED-eket körbeölelő gömbök műanyag helyett strapabíró üvegből készülnek, mindjárt három változatban (átlátszó, jégkristályos és füstüveges).

Aura_Wireless_07

Aura_Wireless_04_large

A mágneses gyűrű aktiválódását, és ezzel az ünnepi világítást wifin keresztül egy mobileszközről akár még időzíteni is lehet, és nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ezek a karácsonyi égők élettartamban legalább 20 évet kibírnak, szemben az olcsó kínai változatokkal, amik gyakran egy ünnepi szezont sem vészelnek át. Annak érdekében, hogy a fali csatlakozóra dugott másgnesgyűrű ne dobja meg túlságosan a villanyszámlát, 100 darabban maximalizálták a készítők a karácsonyfán elhelyezhető LED-gömbök számát, és legfeljebb 3 méter magas fára ajánlják a vezetékmentes díszvilágítást.

Aura_Wireless_11

Aura_Wireless_08

Egy 12 égőből és egy igény szerint 76 vagy 106 cm átmérőjű töltőgyűrűből álló szettet már 69$-ért (~17.000 Ft) megcsiphetünk a Kickstarter-en,  és ha minden igaz, jövő karácsonyra már ott is díszeleghetnek a karácsonyfán ezek a magnetizált ünnepi égők.