Fesztiválozz okosan! TOP10 fesztiválkellék

By  | 

Javában tart a fesztiválszezon, és vele együtt a kempingezés időszaka, így legfőbb ideje a legtutibb táborozós felszerelések beszerzésének. Persze maga a kempingezés egyik célja éppen a technológiától és a civilizált életformától való átmeneti szakítás lenne, ám ezt éppenséggel lehet stílusosan is csinálni.

The-Cave

Elsőnek rögtön említhetjük a sátrazás problematikáját, ami nem feltétlenül jelent kényelmes és esztétikus fekhelyet, azonban a Heimplanet kétféle sátra, a Cave és a Wedge a néha kínkeserves cölöpözést és állványozást kiváltja egy szimpla pumpálással. A felfújható, ékkőhöz hasonlító sátrak könnyűek, mégis extrém strapabíróak és akár a 120 km/órás orkán erejű széllökéseknek is ellenállnak, mindössze az áraikban vannak egy kicsit elszállva (549 és 449 euró). Ha valaki fesztiválozás helyett az Everestre készülne, akkor szintén a Heimplanet kínálatában szereplő Mavericks lesz a jó választás, amelyet 180 km/órás szél sem fog lekapni a fejünk fölül.

TheCave1

Aki egy igazán olcsó és egyszerű sátorra vágyik, azoknak a Glad cég eldobható szemeteszsák-modellje garantáltan tetszeni fog, a koncepciójuk szerint ugyanis a zenei fesztiválokra általánosan jellemző szeméthegyeket a Glad Tent-be könnyen össze lehet gyűjteni, és az egészet úgy ahogy van, ki lehet szépen dobni. Szép és egyszerű megoldás attól eltekintve, hogy nem túl komfortos és bejárat híján meglehetősen szellős, illetve hogy a sátrunk maga is hulladékká válik, amit éppúgy kezelni kell.

glad_tent

glad_tent2

Hálózsák is elkél az éjszakára, de a Doppelganer Outdoor melegítő szettje sokkal menőbb, mint a múmia zsákok, ugyanis ruhaként is funkcionál és háromféleképp is felhúzható, kabátként, szoknyaszerű melegítővel, valamint a végtagokat teljesen befedő változatban, 130$-ért.

doppelganger_outdoor2

doppelgangeR_outdoor

Matrac is kellhet, ha már a természetben alszunk vagy ha csobbanunk egyet, erre a Windcatchernek létezik egy innovatív megoldása, amire a Kickstarteren máris 150.000$ kezdőtőkét gyűjtöttek össze. A Windcatcher Air Pad-et a sima matracokkal ellentétben 1-2 fújással keményre fújhatjuk, másodpercek alatt, ehhez a poliészter és poliuretán borítású fekvőalkalmatosság a körülötte lévő levegőt is beszippantja mindenféle külön szívó-fújó berendezés nélkül. Ugyanilyen könnyű leereszteni is, egy húzás és újra lapos lesz az Air Pad, aminek az első legyártott darabjait 2013 szeptemberére ígérik 99$-os áron.

Windcatcher-on-porch_1024x1024

A piknikezés és a fűben heverészés kötelező kelléke a pokróc vagy pléd, ám nem kell feltétlenül koszos végeredményre számítani, a CGear Sand-Free Mat kétrétegű hálós pokróca megkímél minket a beleragadt fűszálaktól és a homoktól, színtől és mérettől függően 50-75 dollárért garantál tisztább érzést.

MultiMat3

sand-free-mat2

A technológiai kötöttségektől azért nem szabadulunk meg teljesen, a telefonok és fényképezők, pláne az okosmobilok rendszeres töltést igényelnek, ami nem megy olyan egyszerűen az otthontól távol, de a PowerPot segítségével mégis lehetséges. Bármilyen meglepő, a kisfazék képes áramot csiholni, mindössze vízre és egy melegítő forrásra van szüksége, aztán a többit elintézi a gőzölgő vízből konvertált energia, zöld jelzésekor pedig máris készíthetőek az USB-s töltők, 169$-ért.

powerpot-thermoelectric-generator-usb-regulator

Hasonló funkciót lát el az 50 dolláros ETON Scorpion USB-töltő, a multifunkciós, kurblis, napelemes pótaksi a feltöltésen kívül digitális órát, zseblámpát, AM/FM rádiót és audiós hangszórót is tökéletesen helyettesít.

scorpion

Éjszakára egy erősebb fényforrás sem árt, ehhez a Black Diamond Icon 200 lumen fényerősségű fejlámpája egész jó választás lehet, 1 fehér QuadPower, valamint 2 fehér és 2 vörös SinglePower típusú LED van belepakolva, vízálló és mindössze 4 ceruzaelemmel működik, ezért a világító alkalmatosságért 80$-t kell leszurkolni.

black diamond icon_headlamp

Végezetül a higiéniáról is ejtsünk szót: a természetben fellelhető, sokszor kétes minőségű vizet fel is forralhatjuk, de akár a SteriPEN UV-lámpával is megtisztíthatjuk, stílszerűen keverve, nem rázva. A LED-es lámpaként szintén használható SteriPEN 90 $-ért biztosít baktériummentes nyaralást.

SteriPEN

Mindenkinél érzékeny pont a tusolás kérdése, ami fesztiválokon és vadkempingeken már-már megoldhatatlan dilemma elé állíthat minket, ámde a Helio Pressure Shower-el pillanatok alatt vehetünk egy zuhanyt, amit elég lábbal pumpálni, ha van elég türelmünk hozzá, akkor a napon melegített vízzel is, 100 dollárért.

Helio

Aki további ötletekre vágyik, alább egy beszt of válogatás az elmúlt évek legtutibb fesztiválozós, kempingezős, sátorozós posztjaiból:

2 hozzászólás