Mobilról vezérelhető mini hotelszobák Londonban

By  | 

Úgy néz ki Japán mellett Angliában a legnépszerűbbek a mini hotelek. Az első saját mini hoteles szállásélmény is ide kötődik: 2009-án nyarán szálltunk meg a birminghami nitenite hotel ággyal, szobával, fürdőszobával együtt mindösszesen 6,8m2-es hitech odúiban, ahol az ablakot egy 107 cm képátlójú TV-re kötött tetőkamera képe helyettesítette.

premier_inn_london_mobile_app_5

Most az egyik legnagyobb szállodalánc a Premier Inn tervez hasonló beruházást pár extrával megfűszerezve és meglehetősen nagy léptékben gondolkozva. A következő 3 évben 1000 szobakapacitással 5 hotelt terveznek nyitni London és Edinburgh belvárosában, míg 2018-ig 6000-re szeretnék bővíteni a szobák számát. A 11 m2-es szobákat közel 30%-kal a hasonló, központi elhelyezkedésű londoni szobaárak alatt szeretnék kínálni.

premier_inn_london_mobile_app_3

A Premier Inn új szobái a NiteNite-hoz képest tágasak, másfélszer akkorák, összesen 11 m2-en terpeszkedhetünk és a konkurenciával ellentétben minden szoba ablakkal, így természetesen fénnyel is rendelkezik. A három pingpongasztal alapterületű, HUB névre keresztelt hotelszobák további érdekessége, hogy azok a hotel weboldaláról letölthető alkalmazás segítségével mobilról vezérelhetőek.  Az app-ot természetesen már otthon az utazás előtt is elkezdhetjük használni, szobát foglalhatunk vele, majd a hotelbe érkezéskor a becsekkolhatunk segítségével.

premier_inn_london_mobile_app_1

Onnantól, hogy megvan a szobaszám, a konferenciáról vagy a hop-on hop-off buszon körözve beállíthatjuk hőmérsékletet, hogy hány fokosan várjon a szoba, légkondival totál be akarjuk hűteni vagy éppen ellenkezőleg átfagyott végtagjainkat akarjuk felmelegíteni. Beállíthatjuk a megfelelő világítást, alig derengő hangulatfényeket vagy éppen erősebb világítást olvasáshoz. Kedvenc TV adó vagy zene is beállítható az érkezéshez, illetve okostelefonunkat vagy tabletünket egy kattintással összepárosíthatjuk a TV-vel, így az ágyból nagyképernyőn lapozhatjuk végig az aznap készült fotókat. Szoba szervizt, ételt, italt, reggeli, vacsit is rendelhetünk az app segítségével. Akinek esetleg nincs okostelefonja vagy nem jártas az appok telepítésében vagy csak a hagyományos megoldásokat szereti, azok majdnem minden funkciót elérnek egy érintőgombos panelen is az ágy mellől:

premier_inn_london_mobile_app_7

premier_inn_london_mobile_app_6

A szokásosnál kissé magasabb ágy alatt található számos tárolórekesz és ide csúsztathatjuk be bőröndünket és a kis íróasztalt is. A szoba apró méretének ellenére az ággyal szemben a falon ott figyel egy 40”-os (102 cm) LED TV, a Wi-Fi pedig természetesen díjmentes alapszolgáltatás. A 11 m2-en természetesen a fürdőszoba is elfért, ráadásul itt is kapunk egy kis extrát egy masszírozós zuhany formájában. Videó:

3 hozzászólás