Converse: 98 év és 1 milliárd eladott pár után végre kényelmesek lesznek az ikonikus tornacipők!

By  | 

A Converse cipők klasszikusak és menők, de vajon kényelmesek is? Nem igazán. Ha egy ortopédust kérdezünk, a vékonytalpú vászoncipők nagy valószínűséggel nem lesznek a top5 ajánlásai között. Pedig a Converse több mint 10 éve, 2003 óta a Nike leányvállalata (csak nem annyira hangoztatják), a Nike pedig közismerten szuperkényelmes és ergonomikus sportcipőket gyárt, futóknak, kosarasoknak, mindenkinek. Ennek ellenére nem mertek hozzányúlni a retro dizájnhoz. Nem is csoda, hiszen a márka eladta magát, az elmúlt közel 100 év alatt több mint 1.000.000.000, azaz egymilliárd pár Converse cipőt adtak el világszerte. Ez azért gombócból meg iPhone-ból sem kevés.

Converse_Chuck_Taylor_All-Stars_II_2015_12

Ahányszor hozzá akartak nyúlni azonnal rácsaptak saját kezükre, a meetingeken sorra elkaszálták az ikonikus Chuck Taylor All-Stars módosítását célzó ötleteket, ha egy termékfejlesztő meg akarta reformálni a cipőt másnap már nem kellett bejönnie dolgozni. Egészen mostanáig kivártak, húzták-halasztották, aztán megtörtént, aminek meg kellett történnie. De nem kell félni, most sem rondítanak bele, nagyon óvatosan és konzervatívan álltak a témához. Kívülről nézve minimális, alig észrevehető a módosítás, de a lepel alatt minden kényelmesebb, tartósabb és hi-techebb lesz. 

Converse_Chuck_Taylor_All-Stars_II_2015_11

A Chuck Taylor All-Stars II-t éppen egy hete mutatták be és pont a mai napon kerül az amerikai üzletek polcaira. És hogy miben változott? A cipőbe a Nike szabadalom Lunarlon betétje kerül (szuperkönnyű, rugalmas, habosított anyag, ami a futó- és kosárcipők talpában is megtalálható), ami remek tartást ad a lábnak, többé nem a földön járunk. Perforált anyag mikrolyukakkal, a jobb szellőzés érdekében, hogy ne rohadjon be a lábunk nyáron sem. Picit vastagabb, habosított anyaggal megerősített csúszásgátlós nyelv, hogy a fesztivál végig a helyén maradjon. Apró dizájn elem még a full hímzett logó és a matt fém cipőfűző-lyuk peremek.

Converse_Chuck_Taylor_All-Stars_II_2015_08

A Converse tiszteli a lázadókat és az eredetiséget, legyen szó kosárlabdáról, rock&roll-ról vagy az élet bármely más területéről. Kívül maradt a klasszik design, belül meg a Nike tech. Az kényelmesebb, boka- és ízületbarátabb Converse cipőkért kb. 15 dollárral, azaz kb. 4.000 Ft-tal kell majd többet kicsengetni. Fotók, videó, nézd meg jobban:

https://www.youtube.com/watch?v=PWVyPeGaKJ0