A néhai 2Pac hologramként sokkolta a Coachella közönségét

By  | 

Dr.Dre, Snoop Dog, Eminem, 50 Cent voltak a hétvégén zárult Coachella fesztivál húzónevei, de a hitechnek köszönhetően a 96-ban meggyilkolt hip-hop legenda Tupac is színpadra lépett. Hologramként. Majd egy duettet is nyomott Snoop Doggal. A különös performance számos kérdést felvet, azonban tény, hogy a rajongóknak bejött és valószínűleg maga 2Pac is csipázta volna, az meg megint más kérdés, hogy kinek a kasszájába csengett be a pénz.

Tupac Amaru Shakur (New York, 1971. június 16. – Las Vegas, 1996. szeptember 13.), amerikai rapper, művésznevén 2Pac, Makaveli, vagy Pac. A filmszerepekben is látható, sokoldalú művész, a legtöbb lemezt eladó hip-hop énekes címet kapta rövid öt éves karrierje során. A Guinness World Records 2004-es kiadása szerint, több mint 75 millió lemezt adott el a világban (ebből 50 milliót az USA-ban).
Tupac legtöbb dalszövege az erőszakkal teli gyermekkoráról, a gettó nehézségeiről, a rasszizmusról, társadalmi problémákról vagy éppen más rapperekkel való nézeteltéréseiről szól. Nagyon sok rajongó, kritikus és a szakmában dolgozó cégek is a legnagyobb rapperek közé sorolják. 1996. szeptember 7-én Las Vegasban meglőtték, szeptember 13-án elhunyt. Halála után számos eddig nem hallott száma jelent meg, ezzel a világ nyolcadik helyén áll, a halálozás után megjelent legtöbb album kategóriában.

2 hozzászólás