Gyomrozó basszusok töltik a mobilodat a Glastonbury fesztiválon

By  | 

Az Orange UK lett idén is a Glastonbury Festival hivatalos kommunikációs partnere, kiemelt támogatója. Mint az előző években sorra, idén is bemutattak egy környezetbarát, fesztivál környezetben különösen jól hasznosítható, innovatív, ötletes mobiltöltőt.

Tavaly tarolt a gumicsizmába integrált (Power Wellies) a fesztiválozók által termelt hő- illetve mozgási energiát hasznosítható töltő, melyet nem csak a résztvevők kedveltek meg hanem a szakma is neves elismeréssel jutalmazott. A mobiltöltő gumicsizma ugyanis felkerült a TIME magazin 2010 TOP50 legjobb innovációinak listájára. Ezt előzte meg 2009-ben a PowerPump, mely a gumimatrac felpumpálásával egyidőben a mobilt is feltöltötte, illetve a legelső 2008-as Dance Charger, mely a buliban táncolók, színpad előtt ugrálók kinetikus energiáját használta fel mobiltöltésre.

Az Orange idei meglepetése, a GotWind-del közös fejlesztése a SoundCharge, amely nem más, mint egy pólóba integrált mobiltöltő, de az érdekessége nem is a megjelenési formája, hanem a működése, a SoundCharge ugyanis hanggal, a hanghullámok által kellett energiával tölti a telefonunkat. Egy fesztiválon hangerőből pedig általában nincs hiány.

A pontos működésbe óvatosan mennénk bele és minden szakértői korrekciót szívesen fogadunk kommentben, de azért nekifutunk: a cucc működése a hangfalakban található Piezo film fordított működésén alapul. A pólóba helyezett kb. A4-es méretű film (mosáskor kivehető) hangkibocsátás helyett elnyeli a hanghullámokat. A hanghullámok quartz kristályok közreműködésével elektromos töltéssé alakulnak, mely egy kis aksit tölt, mely a legtöbb mobiltelenfonra csatlakoztatható. Leginkább a gyomorrengető basszusokra reagál.
Ha megfelelő a hangerő, legalább folyamatos 80dB, akkor a Sound Charge 6W/h teljesítményt képes szolgáltatni, ami egy hétvége alatt két átlagos okostelefon teljes feltöltéséhez elegendő.
Az első valós tesztek a fesztivál ideje alatt fognak szó szerint zajlani. Az Orange mérnökei azt is letesztelik, hogy melyik koncert, előadó, színpad zenéje szolgáltatja a leghatékonyabb töltést. Videó a tovább után!

1 hozzászólás