Longitude 131 – Luxus sátrak Ausztráliában

By  | 

A vörösen izzó kietlen ausztrál sivatag majdnem mértani közepében, 1500 km-re a legközelebbi parttól, 350 km-re a legközelebbi nagyvárostól és több mint 3 órás repülőútra Sydneytől, pontosan a 131. szélességi körön (google map), pár száz méterre a híres Uluru sziklától (melyet Ayers Rock néven is említenek) terül el a Longitude 131 semmihez sem fogható ötcsillagos sátortábora.

 
A tetőt borító vásznon kívül nem sok köze van a sátorról alkotott képünkhöz

A Világörökség részét képező Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkba érkező tehetős turistáknak nem kell a lovuknak dőlve a földön aludniuk vagy nyereg alatt puhított húson osztozniuk, éjszakára meghúzhatják magukat a Longitude 131 tizenöt luxus sátrának valamelyikében.

 
Távolban az Urulu

Természetesen semmi Sziget-közeli élmény. A pazar szállás és a sátor kapcsolata nagyjából kimerül a fehér vászontetőben. Ami alatta van az a masszív ötcsillagos luxus. A sátrak kényelmét szolgálja a kötelező klíma, a mini-bar, surround Hi-Fi és a design fürdőszoba. A legjobb fícsör persze a távirányítóval felgördíthető redőny, így kora reggel az ágyból gyönyörködhetünk az Uluru mögött felkelő napban.

 
Belül sincs álmennyezet csak a vásznat lobogtatja a szél

A távol a civilizációtól luxus sátor életérzés természetesen nem jár olcsón. Egy két-személyes sátor egy hosszúhétvégére (3 éj) több mint 5000 ausztrál dollár (700 000,- Ft). Ebbe a szálláson felül azért belefér a teljes ellátás alkoholos italokkal, egy nemzeti park belépő egy exkluzív túrával és a reptér transzfer.
Ha pedig osztálykirándulást vagy céges tréninget szeretnénk szervezi, annak is megvan a maga ára. A teljes 15 sátorból álló, 30 fő befogadású exkluzív resort bérleti díja 5 éjszakára 164 000 ausztrál dollár (22,9 millió Ft).

 
Gombnyomásra gördül fel a redőny

További fotók a tovább után >>