Fánkok és hernyók a dél-koreai luxuskempingben

By  | 

glampingforglampers16

Dél-Koreában már azon sem kell meglepődni, ha szépen lassan fánkok és hernyók lepik el a hegyvidékeket, piknikező helyeket és kiránduló övezeteket. Az ArchiWorkshop építésziroda a Yang-Pyeong mellett fekvő hegyekben már fel is húzta „Glamping for Glampers” névre keresztelt luxuskempingjét, ami merőben új szintre helyezi a szabad ég alatti sátrazás fogalmát.

glampingforglampers10

A „glamorous camping” egy kibontakozóban lévő trendet takar, aminek a lényege nem más, mint hogy a kempingezés kényelmetlen kompromisszumok helyett civilizáltabb és komfortosabb élményt jelentsen a vadregényes természetben, ahol nem kell lemondani a túrázóknak a kulturált illemhelyről vagy a jól felszerelt konyháról, ugyanis mindezek az összkomfortos sátor szerves részét képezik.

glampingforglampers02

Kétféle sátortípust készít a cég, az egyik a Stacking Doughnut fánkra hajazó egysége, amit egy kavics formája ihletett, míg a másik a hernyószerűen kihúzható Modular Flow, mindkettőben a fémkeretes vázra húzták fel a kettős rétegű borítást, ami kellően megszűri az UV-sugárzást, ráadásul még víz-és tűzálló is, bár azért nem ajánlatos közvetlenül mellette tábortüzet gyújtani.

glampingforglampers01

A bejáratot ócska szúnyogháló vagy vacak műanyag fólia helyett elegánsan kialakított, átlátszó üvegborítás fedi, így nappal elegendő fény jut be a sátorba, a belső kialakításra pedig semmi panaszuk nem lehet a túrázóknak,  a csiszolt parkettás padlózaton saját tervezésű modern bútorok kaptak helyet a tágasnak mondható nappaliban és a hálóegységben, a mellékhelyiséget pedig diszkréten egy fiatal koreai művész által megfestett hangulatos fal választja el a többi résztől.

glampingforglampers05

Az ArchiWorkshop szerint a mobil luxuskabin jól bírja majd a strapát a Koreában néha szélsőségesen kilengő 4 évszakban, de nem véletlenül van árammal is ellátva némelyik, hiszen a dupla réteg sem véd meg a téli fagyoktól vagy a nyári szaunától. De legalább kényelmes távolságban vannak az Észak-Koreát elválasztó demilitarizált övezettől.

glampingforglampers15

glampingforglampers09

glampingforglampers07

glampingforglampers06

glampingforglampers04

glampingforglampers03

glampingforglampers13