Csengésre illatozik az okostelefon – Scentee

By  | 

k-bigpic

Illatos élményt ígér a Scentee kiegészítő az iOS-es, illetve Android-os okostelefonokhoz, legalábbis testközelből érezhetjük, ahogy a pittyegésen és rezgésen kívül már szagmintát is hagy a mobilunk.

Scentee07

Az eddig csak Japánban árusított, gömb alakú készülék a fülhallgató csatlakozóján keresztül kapcsolódik a telefonhoz, és az ingyenesen letölthető Google Play / App Store alkalmazás segítségével aztán kedvünkre köthetjük össze az egyes funkciókat a markáns illatmintákkal, például úgy, hogy reggelente kifejezetten kávés aroma ébresszen minket, de a levendula-mezőket idéző sms-ek és Facebook-értesítések sem maradnak ki a szórásból.

scentee04

A micro USB-n keresztül tölthető, 40 mAh-s lítium-polimer aksijával stand-by módban 24 órás üzemidőt garantáló illatosítóhoz variálható színű LED-világítás is tartozik, így különösen sötétben remek hangulatot varázsolhat egy Skype-beszélgetés vagy egy Twitter-bejegyzés.

Scentee-2

A 2 ml-es patronjában mintegy 100 fújásra elegendő kölnivizet tartalmazó Scentee közvetlenül rendelhető PayPal-on keresztül a japán gyártótól mindössze 35$-os áron (~8.000 Ft), amihez persze hozzájön az alsó hangon 30$-os szállítási költség (~6.800 Ft), plusz minden illatmintához (rózsa, kávé, levendula, eper és rozmaring) fejenként további 5$-t kell kipengetni.

scentee03

Jelenleg a gyártó több parfümcéggel is tárgyal a további lehetséges illatmintákról, de izgatottan várjuk a magyar ízlésvilágnak megfelelő fokhagymás, füstölt szalonnás és székely káposztás változatokat is.

További illatos, szagos, parfümös cuccok: