Hexoskin – Biometrikus polár

By  | 

Az okoskiegészítők divatja már rég túllépett az okosórákon és az okosszemüvegeken, így csak idő kérdése volt, mikor jelennek meg az első próbálkozások a felső ruházatra vonatkozóan.

Hexoskin_08

Egy kanadai startup-cég egy olyan biometrikus polárfelsőt fejlesztett ki, aminek főleg sportolók vehetik nagy hasznát, a Hexoskin ugyanis percenként 42.000 ponton méri a mozgást és aktivitást különböző szenzorok segítségével. A szívritmustól kezdve a megtett lépéseket, elégetett kalóriák számát, gyorsulást, lépésütemet, légzésszámot és mozgásintenzitást rögzíti a testre simuló okosdressz, ráadásul még alvástrackerként is funkcionál abban az esetben, ha valaki pizsama gyanánt is hordani kívánja.

hexoskin_large

A beépített elektródái 256Hz-es frekvencián rögzítenek EKG-s adatokat, a légzést kétsávos analóg 128Hz-es szenzorok figyelik az RPM illetve a percenkénti ventillációs értékekre fókuszálva, a gyorsulást pedig analóg 3D-s 64Hz-es érzékelőkkel méri.

Hexoskin_09

Hexoskin_01

Nem feltétlenül kell hozzá okostelefon, közel 157 órányi edzés adatát képes tárolni a deréktájon helyet foglaló 40 grammos kis tárolóegység anélkül, hogy szükség lenne lementeni a statisztikákat és eredményeket egy telefonra, de amúgy alapvetően az okosruha iOS-es és Android-os eszközökre tud Bluetooth-on keresztül rácsatlakozni.

Hexoskin_02

Az egy feltöltéssel 14 óráig üzemképes Hexoskin a legjobb minőségű olasz textilből készül, gyorsan szárad, pehelykönnyű, UV-szűrős, mindemellett ellenáll a klórnak és még a testszagot sem szívja be, sőt alacsony centrifuga-fokozaton és hideg vízzel még mosógépben is kimosható.

Hexoskin_04

Hexoskin_03

A biometrikus okospóló az Indiegogo-n a 100.000$-os célt jelentősen túllépve már 165.000$-t gyűjtött össze, így az első támogatók hamarosan meg is kapják az első Hexoskin-dresszeket 399$-os darabonkénti áron (~100.000 Ft).