Jawbone Up Move – Szuperolcsó fitnessz tracker

By  | 

A Jawbone új fitnessz trackereket mutatott be a napokban, amik közül a csuklóra pattintható 180$-os UP3-at szánják az igazi zászlóshajónak, míg az Up Move-ot elsősorban a vékonyabb zsebűekre szabták abban a reményben, hogy sok új felhasználóval kedveltethetik meg a viselhető technológiákat.

Up_Move_04

A ruházatra csíptethető Up Move az összes alapvető funkcióval rendelkezik, amit elvárunk egy mai egészségmonitorozó trackertől: lépésszámláló van benne és a háromtengelyes accelerométernek köszönhetően mozgásérzékelő is egyben, LED-képernyőjén két lenyomással leolvasható a pontos idő, sőt még alvásfigyelő funkcionalitással is bír.

Up_Move_12

A drágább UP3-modellel ellentétben nem vibrál az értesítések során, kihagyták belőle az ébresztőóra funkciót, és vízállósága is csak az eső és izzadság okozta nedvesség tűrésére korlátozódik, viszont cserébe akár 6 hónapig is kihúzza a CR2032 típusú és 225mAh kapacitású gombelemmel.

UP-Move-11

Az aktív használatot nagyban elősegítheti a Smart Coach funkciója, ez ugyanis különböző napi ajánlásokat fogalmaz meg, szigorúbb étrendet és megcélzott teljesítménycélokat ír elő, és számos változatos módszerrel próbálja meg motiválni a felhasználót az egészségesebb életmódra.

 

Up-Move_07

Az alacsony fogyasztást részben a Bluetooth 4.0-s csatlakozás teszi lehetővé, amin keresztül az UP alkalmazásba tölthetőek fel az eredmények és statisztikák különböző iOS-es vagy Android-os okostelefonokra és tabletekre, sőt az app-ban az elfogyasztott ételek és italok kalóriatartalma is nyomon követhető a termékek leolvasott vonalkódja alapján, és hogy hangsúlyozza a diéta fontosságát, még a BMI-index alapján kalkulált elégetett kalóriákat is számon tartja.

Up_Move_10

A fapados, elem nélkül mindössze 6.8 grammos Jawbone Up Move mindössze 50$-os áron (~12.300 Ft) már most előrendelhető a cég saján oldalán, valamint hamarosan az Amazon.com-on is landol, aki pedig feltétlenül ragaszkodik a csuklóra rögzítéshez, az plusz 15$-ért rendelhet egy kis színes karpántot is hozzá.