YotaPhone: Van hozzá képe, kettő is!

By  | 

yota-phone-8

[Egyed Gábor] Az orosz fejlesztésű YotaPhone duplakijelzős okostelefon igazi különlegességnek számít a mai smartphone-felhozatalban, ugyanis a mobil elülső oldalán lévő 4.3”-es, 1280 x 760 pixel felbontású LCD-képernyőn kívül a hátoldalán előbukkan egy szintén 4.3” colos, ám 640 x 360 pixeles, e-könyvolvasók által ihletett e-ink alapú kijelző is.

yota-phone-02

Ez utóbbi szürkeárnyalatos képernyő egy lényegesen alacsonyabb fogyasztású panel, éppen ezért alkalmasabb lehet az állapotjelzők (pontos idő, időjárás, töltöttség) és értesítések (SMS-ek, RSS-feed-ek, tweet-ek) megjelenítésére, sőt még nullára merített aksinál is látszódik rajta a legutolsó állapot, na és persze a kapacitív vezérlésnek köszönhetően kiválóan használható e-könyvek olvasásához.

yota-phone-9

A kétarcú telefonon Android 4.2.2-es Jelly Bean fut, processzora egy kétmagos 1.7 GHz-es Qualcomm Snapdragon S4-chip, 2 Gb RAM-ot és 32 Gb tárhelyet pakoltak bele, hátsó LED-vakus kamerája 13 megapixeles, amivel HD minőségű videókat tud lőni 30fps mellett. A 802.11a/b/g/n szabványú wifi és a Bluetooth 4.0 mellett támogatja a 4G/LTE-hálózati kapcsolatot is, továbbá van benne GPS, FM-rádió, sőt accelerométer, iránytű, giroszkóp és közelség-érzékelő is, aksija pedig 1.800 mAh-val átlagos kapacitásúnak mondható.

yota-phone01

December közepétől Oroszországon kívül több nyugat-európai országban is megkezdik a forgalmazását (pl. Németország, Spanyolország, Franciaország), ám a 499 eurós ár (~150.000 Ft) lehet, hogy sokakat elriaszt, és inkább maradnak az egysíkú verzióknál.

yota-phone-5