FishHunter – Horgássz okosan!

By  | 

A horgászás élménye már sosem lesz ugyanaz, mint régen, legalábbis a FishHunter szonárral a gondtalan kikapcsolódást majdhogynem el is felejthetjük, ugyanis zavarbaejtően sok információ zúdul a nyakunkba. Az iOS-es vagy Android-os okostelefonnal Bluetooth-on keresztül kommunikáló hangradart nem szükséges a csónakhoz rögzíteni, úgy ahogy van, be lehet dobni a tó közepére egy horgászzsinórral, és 25 méteres távolságból máris kényelmesen felmérhető a víz alatti terep. 30-40 méteres mélységig a tó aljzatának teljes topográfiájáról képet kaphatunk, és természetesen a halak, illetve halnak látszó tárgyak pozícióját is kellő pontossággal belőhetjük.

fish_hunter02

A legjobb szpotokról, ahol a legtöbbször volt sikeres kapásunk, elmenthetjük a GPS-koordinátákat, sőt ezt opcionálisan meg is oszthatjuk a többi hobbihorgásszal, feltéve, ha nem akarjuk magunknak kisajátítani az oázist, és hasonló megfontolás alapján a sikertelen szériák után is lesz lehetőség jobb „hozamot” produkáló vizek felé evezni.

fish_hunter03

Az ingyenesen letölthető FishHunter-alkalmazásban feljegyzéseket lehet készíteni a csaliról, a kifogott halak fajtájáról, súlyáról és méretéről a Catches Logbook szekcióban, időjárás-előrejelzéseket és a holdciklusokat lehet figyelemmel követni, továbbá az igazán nagy fogásokról képeket lehet megosztani és szavazások után a díjakat besöpörni.

fish_hunter04

A polikarbonát és szilikon borítású, 117 grammos szonár 600mAh-s aksija akár 9 órás üzemidőt is tud biztosítani a felderítéshez, sleep üzemmódban pedig 500 óránál is tovább bírja, más kérdés, hogy elvileg a horgászásnak pont az lenne a lényege, hogy kicsit elszakadjunk a technológiától és élvezzük a természetet, nem pedig az, hogy maximális hatékonysággal vadásszuk le a tavak halállományát, mindenesetre a sikerélmény miatt bizonyára sokaknak megéri majd 229$-t (~53.000 Ft) áldozni a FishHunter-re.

fish_hunter05