Samsung WW9000: mobilvezérelt Wi-Fis mosógép

By  | 

samsung-ww9000

A Samsung nemcsak a Galaxy S5 és egyéb jól menő mobileszközeinek továbbfejlesztésén dolgozik, nem feledkezett meg a háztartási eszközök piacáról sem, ennek ékes példája az új WW9000 mosógépük, ami már teljes mértékben mobilalkalmazáson keresztül is irányítható. Ugyan nem ez az első modell, amely okostelefonnal kommunikál, többek között az LG és a Haier is előállt már hasonló gépekkel, ám a Samsung a Smart Control funkció beépítésével elsőként kínál távolról irányítható, folyamatosan monitorozó intelligens megoldást. Vagyis nemcsak arról lehet tájékozódni a telefonon, hogy éppen hol tart a mosási program és mennyi idő van még hátra, hanem lehetőségünk lesz bármikor, a kanapén ücsörögve leállítani és elindítani a tisztítóprogramot, ugyanis az otthoni wifire rácsatlakozva gyakorlatilag minden rezdülésünkre figyel.

ww9000_4

A maximálisan 10 kilós mosókapacitással bíró mosógépen szerencsére már nemcsak a megfelelő hőmérséklet és centrifugálási sebesség állítható be, hanem megmondhatjuk neki, milyen típusú foltot szeretnénk kiszedni a hőn szeretett ruhadarabokból: kertészkedéskor, főzés közben, étkezéskor keletkező, vagy higiéniai jellegű szennyeződés (ez utóbbit nem kell különösebben illusztrálni) éppúgy kiválasztható, mint a sportolásnál, munkánál és házimunkánál jelentkező piszok, sőt még a hiperaktív gyereknek is külön menüpont járt.

ww9000_3

Az öblítőnek és mosógélnek / mosópornak való rekeszeket nem kívül, hanem praktikus módon az 520 mm átmérőjű elöltöltős ajtó belsejében kell keresni, a centrifugája pedig elég masszív, akár 1600 percenkénti fordulatszámot is produkálni tud, ám mégsem lesz ettől különösebben hangos, köszönhetően a beépített mágneseknek és a 14 darab rozsdamentes acélgolyónak, amik a forgásiránnyal ellentétesen mozognak a gépben, minimalizálva ezzel a fellépő vibrációt. Ha nem lényeges számunkra a megfelelő programkiválasztás, és kizárólag „időre” játszunk, választható a Super Speed Mode is, ami egy 5 kilós adagot rapid sebességgel egy órán belül kitisztít.

ww9000_2

Túlbonyolított tekerők és felesleges gombok helyett egy Samsung S5 méretű 5 inch-es színes érintőképernyő szolgál kezelőfelületkét, nagyon egyszerű a használata és intuitív módon megjegyzi a leggyakrabban használt mosási módozatokat a „Most Used” módban, a Kedvencek szekcióban pedig le is menthetőek a jól bevált programok. Idén májustól lesz kapható a dél-koreai gyártó A+++ energiaosztályú WW9000-es modellje, a hivatalos árcetli pedig 1.699 font körül alakul majd (~630.000 Ft).

22

samsung_ww9000b

samsung_ww9000

 

1 hozzászólás