Onyx, a Star Trek kommunikátor

By  | 

Real-Life Star Trek-Style Communicator Badge

Egy San francisco-i startup-cég, az OnBeep idén több mint 6.25 millió dollárt gyűjtött össze az Onyx nevű vezetéknélküli kommunikátor-egységére, ami semmilyen okosórás vagy okostelefonhoz hasonló képernyővel nem rendelkezik, mégis walkie-talkie-szerűen lehet vele kommunikálni.

OnBeep_03

Lényegében a 90-es években menőnek számító, azonban azóta inkább csak megmosolyogtató csipogót hoznák vissza modern köntösben, bár Jesse Robbins cégvezető szerint leginkább a Star Trek-kommunikátorok ihlették az Onyx-et.

OnBeep_06

A kis fekete, kör alakú szerkezet a strapabíró műanyag borításnak köszönhetően ultrakönnyű, a fő interfésze pedig mindössze egy LED-gyűrűs vezérlőgomb, amit megnyomva a célkészülék becsipog, és máris lehet beszélgetni rajta anélkül, hogy az okostelefon képernyőjével kellene bíbelődni.

OnBeep_02

Csoportos beszélgetés is lebonyolítható rajta (feltéve, hogy mindenki rendelkezik egy saját egységgel), ám egyszerre maximálisan 15 főt képes kezelni az Onyx a saját OnBeep-alkalmazásán keresztül, ami iOS-re és Android-ra ingyen letölthető és a telefonokhoz Bluetooth 4.0-n keresztül csatlakozik. A viselhető technológia jegyében a kütyü bármilyen ruházatra vagy táskára rácsíptethető, de persze a farmerzsebben is kényelmesen elfér, a csíptetős kialakításnál ráadásul a lehető legdivatosabb designra törekedtek, hogy a nők is szívesen felcsatolhassák mondjuk a tárcájukra.

OnBeep_07

A kezeket felszabadító egységet tervezhették volna sokkal kisebb méretűre is, azonban az a hangminőség rovására ment volna, így viszont a lítium-ionos aksi jóvoltából akár egyfolytában 12 órán keresztül is lehet dumálni a walkie-talkie-n. Akinek ez a kommunikátor hiányzott a mindennapi eszköztárából, az az Onyx oldalán potom 99$-ért (~24.500 Ft) rendelheti meg, 195$-ért (~48.000 Ft) pedig egy párt lehet beszerezni belőle, előreláthatólag decemberi szállítással.

communicator