A Dacor Androidos sütője hangvezérléssel pirít oda

By  | 

Az idén 50 éves Dacor cégnek is van keresnivalója a CES-en, hiszen high-tech háztartási gépeibe már évek óta olyan technológiákat telepít, amiket Androidos okostelefonok és tabletek bevonásával lehet kiaknázni.

dacor-07

A kétrészes Discovery iQ Dual-Fuel termékvonalban megjelenő sütőgépük dedikált Android-alkalmazása már eddig is olyan funkciókat tudott távolról lebonyolítani, mint például a sütési módozat és hőfok beállítása, a világítás ki/be kapcsolása, értesítés küldése a kész fogásokról, sőt még egy interaktív receptkönyvben is lehetett a receptek közül böngészgetni, most azonban egy rendkívül hasznos továbbfejlesztést kapott, ugyanis immár hangvezérléssel is elkészíthető a vacsora.

dacor

Nincs szükség gombok nyomogatására, a sütővel egy wifi-hálózaton lévő mobilon vagy tableten szóban is kiadható az utasítás: „Indítsd el a sütést a felső sütőben 200 fokon!” vagy „Állítsd az időzítőt egy órára!”, valamint „Ismételd meg!”.

Bár biztos lenne benne potenciál, a Discovery iQ appja egyelőre nem olyan kifinomult, mint például a Siri, és csak azokat a kulcsszavakat keresi a beszédben, amik a sütési móddal, sütési hőmérséklettel és időzítéssel kapcsolatosak, de ki tudja, lehet hogy pár éven belül már a várható időjárásról és gasztronómiai újdonságokról is el lehet vele dumálni.

dacor-android

A sütőrészei mellett 6 főzőzónával is rendelkezik, 14 inches rácsain elfér a legtöbb serpenyő és fazék is, és a hírek szerint nem kell sokat várni az iOS-es vezérlő app megjelenéséig. Mindazonáltal a Dacor konyhafelszerelései nem jönnek olcsón, a kisebb 38 inches Dual-Fuel sütő is 9.000$-tól kezdődik (~2.4 millió Ft), a 48 inches változatért pedig 12.000$-t is elkérnek (~3.2 millió) ennyi pénzért azért elvárható lenne, hogy bepácolja helyettünk a húst, begyúrja a süteménytésztát és asztalhoz szervírozza a kész vacsit, de sajnos erre még várni kell.

DiscoveryIQ-2