Overwatch – Call of Duty feeling a valóságban

By  | 

Egy új startup vállalkozás házasítani szeretné az FPS videojátékokból jól ismert mini-map funkciót, valós hobbi-sportokkal, mint a paintball, az airsoft vagy a laser tag.

overwatch-6

Egy amerikai csapat, az Innovis Labs nemrég indított kampányt az Indiegogo.com-on, hogy támogatókat keressen az Overwatch projektjükhöz. Az Overwatch segítségével a leendő játékosok rögzíteni tudják iPhone készüléküket a paintball puskájukhoz, továbbá valós csata közben követni tudják majd ellenfeleik, valamint csapattársaik mozgását a harctéren, mint a Call of Duty vagy Battlefield videojátékokban.

overwatch-video

Az Overwatch alapja az okostelefonokban megtalálható GPS, mellyel a játékosok figyelemmel követhetik a telefon kijelzőjén, hogy mi zajlik éppen a csatatéren. A szoftver műhold képre vetíti rá az adatokat és különböző jelzésekkel mutatja a csapattagokat, illetve az ellenséges személyek jelenlegi pozícióját. Az Overwatch a programot futtató személy saját pozícióját is megjeleníti, vele együtt forog és mozog a jel a térképen. A csapattagok akár voice chat-en keresztül is beszélgethetnek egymással. Az alkalmazással természetesen trükközni is lehet, a radar zavarásával, illetve becsapásával.

overwatch5

Ezen felül olyan személy is bekapcsolódhat a csatába, aki nem tartozódik a helyszínen. Otthon a kanapén ülve láthatja el a parancsnoki teendőket, saját telefonjával utasításokat és információkat küldve a harcoló csapattagoknak. Az Overwatch a játékosok GPS adatait WiFi vagy mobilinternet kapcsolaton keresztül képes elküldeni és fogadni. Az alkalmazást fejlesztő csapat vezetője, Josh Moody szerint előfordulhat, hogy az adatok csak 1-5 másodperces késéssel frissülnek, de ez a laggolás állítólag nem teszi élvezhetetlenné a játékot. A voice chat-hez a rendszer Bluetooth kapcsolatot használ, így az csak bizonyos hatótávolságon (kb. 10 méter) belül lehetséges.

overwatch_paintball

Az Innovis Labs tagjai folyamatosan fejlesztik az alkalmazást: szeretnék megoldani, hogy beltéri játékoknál a helymeghatározás WiFi segítségével is működjön, valamint csetelni ne csak Bluetooth-on keresztül lehessen. A szoftver jelenleg csak iOS platformon fut, de már készül az Android-os verzió is. Az Overwatch alapból ingyenes alkalmazás lesz, de a játékon belül mikrotranzakciók formájában vásárolhatók majd meg a radart zavaró vagy becsapó csomagok. Ha minden jól megy és az Innovis Labs-nek sikerül összegyűjtenie a szükséges összeget a termék piacra dobásához, az Overwatch akár már jövő évben ott csücsülhet a paintball puskák tetején.

overwatch

overwatch2

4 hozzászólás

 1. Rocko

  2014. január 26. vasárnap at 11:08

  multiplatform, ráadásul magyar: http://battletac.com/
  cikkek róla: http://6mm.hu/posts/battletac—ujratoltve

 2. Nujen

  2014. január 26. vasárnap at 23:07

  Nagyon érdekes, de van egy magyar fejlesztés ami szerintem lényegesen jobb és működőképes. IOS és Android platformokon is működik.
  Az alkalmazás neve Battle Tac.

  Hivatalos oldal: http://battletac.com/web/guest

  Néhány infó: http://www.devgru.hu/?p=3628

  Szerintem ez is legalább ennyire jó, sót még jobb mert magyar!

 3. stefanitsr

  2014. január 26. vasárnap at 23:36

  Csak jelzem hogy a magyar fejlesztésű Battletac évek óta elérhető hasonló témakörben, és nem csak nyájfónon fut mindezekkel a funkciókkal…

 4. face

  2014. január 27. hétfő at 10:28

  Kollégának igaza van, kb 2009-2010 óta fut a Battletac. Mondjuk nekem akkor is a netes megoldással volt bajom. A lefedettség nem éppen tökéletes (mondjuk ez program független), mondjuk egy dombos-hegyes vidéken. Valamint problémát jelenthet a 2-3 napos tápellátás a „battlefield”-en :). Persze rá lehet kötni a 10.000mAh- akkupakkot, de akkor oda a könnyen kezelhetőség..