Visszalő a 170 milliós Battlefield 3 szimulátor!

By  | 

Az elmúlt években jópár világelső, rekorder, ultra-realisztikus szimulátorról – legyen az autó, repülő, vonat vagy FPS –  esett már itt szó, így állíthatjuk nem könnyű átlépni az ingerküszöbünket, ahhoz hogy beszámoljunk egy sokadikról, de a brit Channel5 méltán népszerű Gadget Show műsorának szerkesztői igazán kitettek magukért! Riszpekt.

A Gadget Show stábjának (műsorvezetők: Jason Bradbury + Suzi Perry) megbízásából a legdurvább szakik az egyik birminghami stúdióban kialakították a világ legpengébb FPS (first-person-shooter) szimulátorát. A játékost egy 4 méter magas 9 méter átmérőjű félgömb öleli körbe, középen pedig egy speciális omni-direkcionális (többirányú) futószalag segítségével hús-vér főhősünk bármilyen irányba elkezdhet rohanni, anélkül, hogy a középső kört el kellene hagynia. A speckó futószalagot a svéd MSE Weibull gyártja és forgalmazza, míg a dóm az Igloo Vision-től rendelhető be.

A szimulátoron 2011 leginkább várt játéka, a hamarosan megjelenő Battlefield 3 fog futni.

Tíz infravörös mozgásérzékelős kamera és a kézben tartott vezeték nélküli fegyveren lévő érzékelő gondoskodik arról, hogy a körbevetített kép mindig mozgásunknak, irányunknak, pozíciónknak megfelelően vetüljön a dóm falára. A leguggolást, fedezékbe húzódást és ugrálást pedig egy meghackelt Kinect kíséri figyelemmel.

A büdzsére sem lehet panasz, nem spóroltak, 500.000 GBP-t (kb. 170 millió Ft) tolva a projektbe, igyekeztek kihozni a lehető legtöbbet a szimulátorból. És természetesen a félgömbprojektorral és a mozgásérzékelőkkel még nincs vége a történetnek sőt, most következik a lényeg!

A játékost nem csak a panorámaprojektor által vetített ultra-realisztikus virtuális valóság veszi körül, hanem 12 db vezeték nélkül vezérelt paintball marker is. Ha eltalálnak, akkor azt megérezzük rendesen! Nem csak a HP-nk csökken, hanem befigyel a fizikai fájdalom is. Ha meglőnek, eltalálnak a valóságban csattan a festékgolyó a 3-4 méterre elhelyezett és csőre töltött markerekből, így még egy ok, hogy ne hibázzunk.

A Battlefield 3 szimulátorról eddig csak egy teaser videó (tovább után!) látott napvilágot, de ma este (Okt.24. 8:00 pm, magyar idő szerint este 9 óra) a Channel5-on részletesen is megismerhetjük az FPS büntetést. Videó a tovább után!

Leg-leg szimulátorok:

6 hozzászólás