Visszalő a 170 milliós Battlefield 3 szimulátor!

By  | 

Az elmúlt években jópár világelső, rekorder, ultra-realisztikus szimulátorról – legyen az autó, repülő, vonat vagy FPS –  esett már itt szó, így állíthatjuk nem könnyű átlépni az ingerküszöbünket, ahhoz hogy beszámoljunk egy sokadikról, de a brit Channel5 méltán népszerű Gadget Show műsorának szerkesztői igazán kitettek magukért! Riszpekt.

A Gadget Show stábjának (műsorvezetők: Jason Bradbury + Suzi Perry) megbízásából a legdurvább szakik az egyik birminghami stúdióban kialakították a világ legpengébb FPS (first-person-shooter) szimulátorát. A játékost egy 4 méter magas 9 méter átmérőjű félgömb öleli körbe, középen pedig egy speciális omni-direkcionális (többirányú) futószalag segítségével hús-vér főhősünk bármilyen irányba elkezdhet rohanni, anélkül, hogy a középső kört el kellene hagynia. A speckó futószalagot a svéd MSE Weibull gyártja és forgalmazza, míg a dóm az Igloo Vision-től rendelhető be.

A szimulátoron 2011 leginkább várt játéka, a hamarosan megjelenő Battlefield 3 fog futni.

Tíz infravörös mozgásérzékelős kamera és a kézben tartott vezeték nélküli fegyveren lévő érzékelő gondoskodik arról, hogy a körbevetített kép mindig mozgásunknak, irányunknak, pozíciónknak megfelelően vetüljön a dóm falára. A leguggolást, fedezékbe húzódást és ugrálást pedig egy meghackelt Kinect kíséri figyelemmel.

A büdzsére sem lehet panasz, nem spóroltak, 500.000 GBP-t (kb. 170 millió Ft) tolva a projektbe, igyekeztek kihozni a lehető legtöbbet a szimulátorból. És természetesen a félgömbprojektorral és a mozgásérzékelőkkel még nincs vége a történetnek sőt, most következik a lényeg!

A játékost nem csak a panorámaprojektor által vetített ultra-realisztikus virtuális valóság veszi körül, hanem 12 db vezeték nélkül vezérelt paintball marker is. Ha eltalálnak, akkor azt megérezzük rendesen! Nem csak a HP-nk csökken, hanem befigyel a fizikai fájdalom is. Ha meglőnek, eltalálnak a valóságban csattan a festékgolyó a 3-4 méterre elhelyezett és csőre töltött markerekből, így még egy ok, hogy ne hibázzunk.

A Battlefield 3 szimulátorról eddig csak egy teaser videó (tovább után!) látott napvilágot, de ma este (Okt.24. 8:00 pm, magyar idő szerint este 9 óra) a Channel5-on részletesen is megismerhetjük az FPS büntetést. Videó a tovább után!

Leg-leg szimulátorok:

6 hozzászólás

 1. viktorius

  2011. október 24. hétfő at 10:17

  wááoo, nem vagyok kocka, de kipróbálnám :D

 2. értetlenke

  2011. október 24. hétfő at 12:55

  MIlyen költségvetése van annak a tévécsatornának, te jó ég! :D

 3. asd

  2011. október 24. hétfő at 15:13

  170 milliót költenek szimulátorra, de 720p-s kamerára már nem volt pénz, vagy hogyhogy csak 480p van? (nem mintha nem lenne elég nekem, de azért elég ritka már, hogy csak SD felbontásban van az egész).

  Joystick-ból meg miért nem Move van? Vagy azt nem tudták meghackelni, hogy PC-vel működjön?

 4. Dodge

  2011. október 25. kedd at 20:40

  A Move miért lenne jobb? Itt a fegyveren 4 érzékelő van, Mova-val mennyi lenne?

 5. asd

  2011. október 26. szerda at 14:13

  @Dodge

  Nem nagyon ismertem fel a videó alapján, hogy milyen az a fegyver, így nem tudtam utánanézni, hogy pontosabb-e, de mivel még itt PTO-n olvastam a Move-nál, hogy állítólag ha pontosabb lenne akkor rakétaérzékelő (vagy mi) is lehetne.
  Ez után azt gondoltam, hogy az elég pontos, és ezek csak valami utánzatféleségek.

  Lehet tévedtem, mindegy, ettől függetlenül valaki meg tudja mondani a videóban használt “célzóka” nevét?

 6. vizzitor

  2011. október 26. szerda at 14:23

  appBlaster a fegyver neve, iPhone-t lehet belepattintani és a ravasz meghúzása az iPhone érintőképernyőjét nyomkodja, valahogy így