Okosbőrönddel a Föld körül

By  | 

bluesmart-connected-suitcase-in-airport-1500x1000

Egy startup-vállalat már okosbőröndre is gyűjt az Indiegogo-n: a Bluesmart gurulós bőrönd a világ első intelligens kézipoggyásza lesz, ugyanis minden olyan csatlakozási lehetőséggel felruházták, amire a gyakran utazóknak egyre nagyobb szüksége lehet.

bluesmart-connected-suitcase-iphone-attached-1500x1000

Kívülről ugyan nem tűnik ki az átlagból, ám a kisbőröndbe számos szenzort pakoltak, köztük van egy közelségjelző is, ami időben jelez az okostelefonon keresztül, ha huzamosabb időre eltávolodunk a bőrönd mellől, vagy ha csak simán meglovasították.

bluesmart-5

Egy TSA (amerikai nemzetbiztonsági ügynökség) által jóváhagyott digitális zárrendszer is be van építve a kofferbe, ami csakis az okostelefonnal nyitható, valamint elrejtettek benne egy tartalék aksit is két USB-csatlakozóval az összes mobileszköz számára, amik hajlamosak elég hamar lemerülni a hosszabb utazásokon, egy átlagos telefont például akár 6-szor is visszahozhatunk a lemerült állapotból.

bluesmart-2

A biztonsági kapuknál sok időt elvehet, amíg a betett laptopot elővadásszuk a csomag aljáról, az okosbőröndön viszont a gyors hozzáférés érdekében az előoldali rekeszből kaphatjuk ki hamar a munkaeszközöket.

bluesmart-connected-suitcase-laptop-1500x1000

Még egy integrált mérleget is belezsúfoltak a fogantyújába, amit felemelve a telefon kijelzőjén megjelenik a kézipoggyász pontos súlya, vagyis már pakoláskor rögtön tudni fogjuk, hogy a légitársaság által megszabott súlyhatár alatt maradunk-e, így a check-in pultnál biztosan nem érhet meglepetés.

bluesmart-connected-suitcase-birds-eye-1500x1000

bluesmart-3

A Bluesmart iOS-es és Androidos alkalmazása minden járatinformációt és statisztikát rögzít helyettünk, valamint GPS-en folyamatosan nyomon követi a bőrönd tartózkodási helyét, így akár egy egész lokációs adatbázist felépíthetünk a megjárt helyszínekről, amiről persze eldicsekedhetünk a közösségi oldalakon, nem mellesleg pedig az elveszett poggyász felkutatásában is segíthet ez a funkció.

bluesmart-1

bluemsart-6

Az Indiegogo-n már 200.000$ felett jár az 50.000$-re belőtt crowdfunding-gyűjtés, így nagy valószínűséggel beindul az okoskoffer sorozatgyártása, a Bluesmart-hoz a legelső támogatók már 195-215$-ért (~47.000 – 52.000 Ft) hozzájuthatnak 2015 augusztusában, míg a végfelhasználói ára 450$ körül (~108.000 Ft) alakul majd.