Aros – a wifis okoslégkondi

By  | 

A GE és a Quirky közel féléves együttműködésének eredménye a wifin keresztül üzemeltethető Aros légkondi, kettejük közül a GE már közel 80 éve gyárt légkondícionálókat, az okosgépeiről és intelligens otthoni megoldásairól ismert Quirky számára viszont ez a termékük lesz az eddigi legméretesebb, és egyben legkifinomultabb darab.

aros-touchcapacitiveangle-2-lg

Az iOS és Android-alapú okostelefonokon elérhető Wink alkalmazással irányítható majd a légkondi, amely leginkább a közepes méretű, kb. 32 négyzetméteres szobák lehűtésére lesz alkalmas. 2340 wattos teljesítményével a légkondícionálók között átlagosnak számít, 3 féle hűtési módot állíthatunk be rajta, és a hideg levegőt alapesetben nem közvetlenül ránk nyomatja, hanem a fenti részén a plafon felé löki.

aros-upwardair-behind-2a-lg

aros-retractwings-2a-lg

A telefonon különböző időzítőket állíthatunk be, egy napon belül akár többet is, hogy a hűtőegység milyen időszakokban milyen hőmérsékletűre hűtse le a lakást, ráadásul a légkondi az okostelefon GPS-egységére is rácsatlakozik, és automatikusan kikapcsol, amennyiben huzamosabb ideig eltávolodunk tőle, vagyis praktikus esetben akkor, amikor távozunk otthonról.

aros-mainnohand-2-lg_02

Aros_Quirky_03

A Wink szoftver folyamatosan rögzíti a használati szokásainkat, amiből aztán figyelemmel követhetjük az áramfogyasztást és szerencsés esetben akár költségcsökkentést is elérhetünk a villanyszámlán, főleg akkor, amikor egy költségvetési limitet is beállítunk, amihez közeledve az Aros időben értesíteni fog minket, és akkor egész biztosan lépjük túl a havi büdzsét. A 2014. májusától kapható, 32 x 53 x 40 cm-es Aros 300$-tól (~68.000 Ft) már előrendelhető az Amazon.com-on.

aros-dimensions-2a-lg