Huawei Watch – Karácsonyra itthon is elérhető!

By  | 

A Huawei a tavaszi MWC-n már megvillantotta a prototípust, de a szériagyártásra érett modellel kivártak a berlini IFA 2015-ig. A Huwei ma bejelentette, hogy első okosórájuk, a Huawei Watch már szeptemberben kapható lesz Nyugat-Európában 399 és 699 euro közötti árcetlivel (125-188.000 Ft). Az okosóra hazai ára állítólag illeszkedni fog az európaihoz, ami lehet azt jelenti, hogy a magasabb áfát kompenzálják a bruttó árban. Magyarországra a karácsonyi szezonban érkezik, fel lehet írni a kívánságlistára.

Update (2015.nov.27.): Huawei Watch teszt

huawei-watch-ara-okosora_11

A Huawei Watch a klasszikus órákat idéző megjelenésében, így első ránézésre rejtve marad a számlap alatt megbúvó hitech. Az Android Wear platformon futó okosóra csatlakozik az elérhető hálózathoz, azonnali értesítéseket kapunk hívásinkról, SMS-einkről, továbbá az instant üzenetek és emailek érkezéséről is. Az okosóra Bluetooth segítségével vezeték nélkül kapcsolódik a fülhallgatóhoz és az offline zenehallgatást is támogatja. A zenelejátszás hangutasítással is elindítható, illetve az útvonalkeresés és navigáció is ugyanígy működtethető. A Huawei Watch-ot „telefonkereső” funkcióval érkezik, ennek segítségével könnyedén megtalálhatjuk az elkeveredett okostelefonunkat.

okosora

A Google Android Wear legfrissebb verziójának köszönhetően mind az Android, mind az iOS mobilok is csatlakoztathatóak a Huawei Watch-hoz.

Design, megjelenés

A Huawei Watch óralapja a klasszikus karóráknak megfelelően 42mm-es átmérőjű, koronája a két órát jelző pozíciónál helyezkedik el. Az óralap kerete többféle változatban és anyagban elérhető: rózsaarany, rozsdamentes acél és fekete verziókban. Ezen felül különböző számlap-megoldások közül választhatunk: klasszikus, luxus, üzleti, nőies, modern és egyszerű, letisztult dizájnt is. A Huawei Watch-hoz több óraszíj választható fémszíj, rózsaarany és fekete árnyalatban, valamint klasszikus fém színben, ezen kívül pedig barna vagy fekete színű bőrszíj is elérhető. A készülék eredeti szíja ugyanakkor könnyen lecserélhető bármilyen egyedi, 18 mm-es szélességű szíjra.

huawei-watch-ara-okosora_08

A Huawei Watch kerek érintésérzékeny AMOLED kijelzője 1,4” átmérőjű, 400×400 pixel felbontású, 286 ppi pixelsűrűséggel és 10.000:1 kontrasztaránnyal. A vízálló képernyőt a svájci óraművesek által előszeretettel használt karcálló zafír kristály lencse védi és hidegen kovácsolt acélkeret veszi körül. A Huawei a Watch megjelenése kapcsán együttműködik a világ egyik legelismertebb divatfotósával, Mario Testinoval és számos celebbel: Karlie Kloss amerikai szupermodellel, valamint a világ egyik legelismertebb férfi top modelljével, Sean O’Pry-jal.

https://www.youtube.com/watch?v=5Ln1EbczKHw

Sport, fitness tracker funkciók

Az okosórát 6 tengelyes mozgásérzékelővel és beépített pulzusszám mérővel szerelte fel a gyártó. A Huawei Watch pulzusszám mérője (PPG szenzor) enyhén kidudorodik a készülékből, hogy jobban érintkezzen a júzer bőrével, és pontosabb mérést biztosítson. A 6 tengelyes mozgásérzékelőt giroszkóppal és gyorsulásmérővel is ellátta a Huawei, ennek segítségével bárhol és bármikor nyomon követhetjük aktivitásainkat, megkülönböztetve az egyes mozgásfajtákat, például sétálást, futást vagy mászást.

huawei-watch-fitness-sport