Samsung Gear S2 ára, megjelenés

By  | 

A tavalyi berlini expon még a szögletes okosórák voltak többségben, most a 2015-ös IFA-n szinten minden gyártó a klasszikus körszámlapos design felé vette az irányt. Az órák divatkiegészítő, öltöztetője funkciója miatt pedig modellenkénti a stílusvariációk száma is egyre szélesebb.

samsung_gear_s2_ara_04

A Samsung Gear S2 is ezt a trendet követi: sokszínű, kör alakú dizájnba foglalta az intuitív, egyedi felhasználói felületet. A Gear S2 az interfész tekintve nem csak az érintőképernyőre hagyatkozik, hanem a számlap keretének forgatásával is navigálhatunk a menükben, emellett, a ’Home’ és ’Back’ gombjai biztosítják a gyors, és pontos használhatóságot, valamint az értesítésék és alkalmazások kényelmes elérését.

samsung_gear_s2_ara_10

A Samsung rögtön két különböző változatot is bejelentett: a Gear S2-t és a Gear S2 classic-ot, amelyekkel két különböző vásárlói csoport igényeit kívánja kielégíteni. A fekete Gear S2 classic a hozzá illő bőr szíjjal azoknak készült, akik a karórák időtlen megjelenését keresik. A Gear S2 azok számára jelent ideális választást, akik sokat vannak úton és a modern, minimál dizájnt részesítik előnyben.

samsung_gear_s2_ara_14

A Samsung Gear S2 11,4 mm vastag, könnyű és kompakt dizájnjának köszönhetően kényelmes viseletet biztosít. Élénk 3 cm átmérőjű kijelzője 360 x 360 pixel felbontású (302 ppi). Az optimalizált Tizen OS-nek és az 1 GHz-es, kétmagos processzornak köszönhetően a Samsung Gear S2 teljesítményével sem lesz probléma.
Természetesen adottak a szokásos okosóra funkciók: csuklónkon csekkolhatjuk a mobilunkra érkező üzeneteket, emaileket, híreket, naptárbejegyzéseket, ha pedig 3G-s verziót választjuk, úgy az e-SIM-nek köszönhetően párosított mobilra sem lesz szükségünk.

samsung_gear_s2_ara_05

A Gear S2 új fitnesz funkciói egészséges és aktív életmódra ösztönzik a tulajdonosaikat. A 24 órás aktivitás napló lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy pillantással nyomon kövessék a napi mozgásukat. Ezen felül emlékeztetőkkel is ösztönzi a viselőit, hogy a kitűzött fitnesz céljaikat elérjék.

samsung_gear_s2_ara_13

A Samsung Gear S2 NFC technológiával érkezik, amely lehetővé teszi a pénztárca nélküli fizetést. A Samsung számos partnerrel dolgozik együtt különböző iparágakban, hogy a felhasználási lehetőségeket tovább bővítse, köztük az okos kocsi-, vagy lakáskulcs funkcióval, vagy a távirányítóval, amely az okos otthon eszközeit képes vezérelni.

Mindezeket a lehetőségeket egy 2-3 napos üzemidőt biztosító akkumulátor támogatja, amely folyamatos kapcsolatot biztosít anélkül, hogy állandóan a töltéssel kéne bajlódni. Amikor töltésre van szükség, a Samsung Gear S2-t egyszerűen csak a készülékkel érkező vezeték nélküli töltőre kell helyezni.

samsung_gear_s2_ara_03

A Samsung Gear S2 sötétszürke óratokkal és karpánttal, valamint ezüst tokkal és fehér karpánttal lesz elérhető. A fekete Samsung Gear S2 classic bőrszíjjal érkezik. A személyre szabhatóság érdekében később további óralapok és szíjak lesznek elérhetőek.

A Samsung Gear S2 ára 349 euró lesz (109.000 Ft), míg a Gear S2 Classic-ért 399 eurót (125.000 Ft) kell kicsengetnünk és jövő hónaptól 2015. októbertől már megrendelhető lesz Európában. A Gear S2 3G-nak egyelőre nincs hivatalosan megerősített árcetlije, de plusz 50 jurót biztos rá kell majd dobni, így 449 euró (kb.140.000 Ft) magasságába tippeljük.

Specifikációs, adatlap, utána galéria, fotók

Kijelző 1.2”, kör alakú Super AMOLED, 360×360, 302ppi
Processzor Kétmagos 1.0 GHz
OS Tizen alapú viselhető eszköz platform
Audio Codec: MP3/AAC/AAC+/eAAC+
Formátum: MP3, M4A, AAC, OGG
Memória Tárolókapacitás: 4GB belső memória  /  RAM: 512MB
Jellemzők Kommunikáció:
–   Névjegyek, Emlékeztetők, Üzenetek, Email,
–   Előre beállított üzenetek, Hangbevitel, Emotikonok, Billentyűzet
Egészség és Fitnesz:
–   S Health, Nike+ Running
Információ:
–   Naptár, Hírek, Térkép és Navigáció, Időjárás
Média:
–   Zenelejátszó, Galéria
Egyéb:
–   S Voice, Voice Memo, Find My Device, Power Saving Mode,
Safety assistance, Privacy lock
Por- és vízállóság IP68
Samsung szolgáltatások Samsung Gear Apps
Kapcsolat Wi-Fi: 802.11 b/g/n
Bluetooth® 4.1
NFC
Szenzorok Gyorsulásmérő, Giroszkóp, Pulzusmérő, Környezeti fényérzékelő, Barométer
Méretek Gear S2 : 42.3×49.8×11.4mm (47g)
Gear S2 classic : 39.9×43.6×11.4mm (42g)
Gear S2 3G: 44.0 x 51.8 x 13.4mm (51g)
Akkumulátor Vezeték nélküli töltés
250mAh Li-ion / 3G: 300mAh Li-ion
Átlagos használat mellett 2~3 nap